Koneen äärellä pitkään istuessa ryhti menee kumaraan ja rintaranka jäykistyy. Myös lonkankoukistajat kiristyvät. Dynaaminen venyttelyliike tuo helpotusta kumpaankin ja samalla saat lisää voimaa kehoon.     

Dynaaminen venyttely on paljon enemmän kuin vain selän tai jalan taivuttelua. Dynaamisten liikkeiden tekeminen kehittää myös kehonhallintaa.

– Jotta liikkeet tulee tehtyä hallitusti, tuen pitää tulla muualta kehosta. Siinä tarvitaan erityisesti syviä tukilihaksia, toteaa fysioterapeutti ja personal trainer Jenni Eskelin.

Liikkuvuus ja tasapaino kehittyvät 

Dynaamiset eli liikkeessä tehdyt venytykset parantavat myös ketteryyttä ja reaktioaikaa. Ja koska ne tehdään seisten, myös kehonhallinta, liikkuvuus, tasapaino ja asentotunto kehittyvät. Asentotunnon avulla tiedämme vaikka silmät kiinni, missä asennossa keho on.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Monipuolisuus on dynaamisen venyttelyn ehdoton valtti. Eskelin itse pitää sitä hyödyllisempänä kuin staattista venyttelyä, jossa pysytään samassa asennossa pitkiäkin aikoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Pumppaavan liikkeen myötä lihaksen lämpötila nousee, jolloin sen joustavuus paranee. Lihas siis ikään kuin lämpiää ja alkaa sitä myöten antaa periksi

Näin teet rintarangan kierron 

SEISO ryhdikkäässä asennossa ja astu toinen jalka korokkeen päälle niin, että koko jalkapöytä on korokkeella. Nojaa eteenpäin niin, että etummaisen jalan polvi koukistuu ja saat laskettua saman puoleisen kämmenen jalkaterän sisäsyrjän viereen korokkeelle. Vie molemmat kädet nilkan luo jalan sisäsyrjälle (A).

Aktivoi keskivartalo. Avaa suoristetun jalan puoleinen käsi rauhallisesti osoittamaan suoraan ylöspäin niin, että rintakehä avautuu. Käännä samalla katse ylös (B).

Alavartalo pysyy samassa asennossa koko liikkeen ajan. Palauta takaisin lähtöasentoon ja toista 10 kertaa. Tee sitten sama toiselle puolelle.

➤ Liike lisää rintarangan ja lonkan liikkuvuutta. Lisäksi se venyttää sisäreittä.

Asiantuntijana, suunnittelijana ja mallina Jenni Eskelin, fysioterapeutti ja personal trainer, KuntoKompassi

Sariola seija

Voiko liikkeen tehdä kun lonkissa on proteesi eli siis kun on tehty molempiin lonkkiin lonkkaleikkaus?

  • ylös 25
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla