Kumppanin haluttomuuden syitä voi löytää myös katsomalla peiliin – jatkuva kritiikki tai vaativat, mitätöivät sanat nakertavat itsetuntoa ja halua.

Nainen voi kartella seksiä myös yhdyntäkipujen takia. Miehen erektio on ehkä lopahtanut jonkun kerran yhdynnän aikana, mutta tilannetta ei ole osattu kohdata luontevasti.

Joku vaikenee arkaluontoisista asioista koska ajattelee siten suojelevansa kumppaniaan, mutta tämä on harvoin hyvä ratkaisu – välttely vain ruokkii epävarmuutta ja tyytymättömyyttä.

Kokeile näitä seksisolmujen avaamiseen

  • PUHU. Se vaatii rohkeutta, mutta voit käyttääaasinsiltana lukemaasi artikkelia tai katsomaanne elokuvaa.
  • JOUSTA. Jos toisen syttyy spontaanisti ja toisen hitaasti lämmeten, miten löytyy yhteinen sävel? Siten, että molemmat tekevät tekoja, jotka eivät ehkä tunnu itselle luontevilta.
  • UNOHDA YHDYNTÄ. Sopikaa että kaikki muu paitsi yhdyntä on sallittua. Halaa, suukottele, hiero, kosketa ja hivele. Jo kosketus rentouttaa ja lisää läheisyyttä.
  • HUOLEHDI sekä fyysisestä kunnostasi että psyykkisestä hyvinvoinnistasi. Tapa, jolla suhtaudut kehoosi, heijastuu suoraan seksiin.
  • OPETTELE KOSKEMAAN. Kokeile vaikka öljyhierontaa. Hiero kiirehtimättä kumppanin koko keho ja lähesty sitten tutkien ja tunnustellen erogeenisia alueita.
  • VIRITÄ AISTIT. Keskity haistamaan viiniä, maistamaan kuinka suklaa sulaa suussa ja kuuntele musiikkia ihmetellen aivan kuin kuuntelisit ensimmäistä kertaa.

Asiantuntijat: Jonna Pietikäinen, erityistason seksuaaliterapeutti, Väestöliitto. Riitta Rönkä, urologian ja andrologian erikoislääkäri, Aava. Leena Väisälä, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, kliininen seksologi (NACS), Aava.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla