Laulaja, lauluntekijä, lentäjä Mikael Konttinen, 38, on aina saanut voimaa musiikista.

– Musiikki on pienestä asti auttanut minua jaksamaan henkisesti. Musiikkiin voi kanavoida omia fiiliksiä ja sen avulla voi välittää tunteitaan, Mikael sanoo.

– Jos tunnelma on maassa ja menen pianon ääreen soittamaan ja laulamaan, olo kummasti paranee. Musiikista sain lohtua silloinkin, kun parikymppisenä menetin isäni. Haluaisin oppia myös puhumaan paremmin kaikesta siitä, mitä mielessä pyörii. Suomalaiselle miehelle se vain on niin vaikeaa.

Tulevaa ei pidä murehtia liikaa

Musiikki toimii Mikaelille myös rentoutuskeinona.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Löhöilen musiikkia kuunnellen. Palaan helposti tuttujen kappaleiden pariin, Toto ja Lisa Nilsson ovat kestosuosikkeja. Myös kotimaiset ikivihreät tekevät vaikutuksen. Hopeisessa kuussa on mieletöntä voimaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Stressinaiheita ei Mikaelin mielestä kannata hautoa yksin vaan jakaa ne puolison tai jonkun samanlaisessa tilanteessa olevan kanssa. Silloin monesti löytyykin joku keino helpottaa tilannetta.

– Tulevaa ei pidä murehtia liikaa, mitä vain voi tapahtua. Ajattelen, että uuden edessä kannattaa vain hengittää syvään ja miettiä, miten tästä mennään eteenpäin. 

Lue lisää Mikael Konttisen terveystunnustuksista Hyvä terveys -lehden numerosta 10/2022!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla