Vuodet suurilla keikkalavoilla ja Vain elämää -bändin keulakuvana eivät ole poistaneet Leri Leskiseltä esiintymisjännitystä. Millä keinoin hän hallitsee sitä?

Säveltäjä ja musiikin tuottaja Leri Leskinen, 50, tunnustaa jännittävänsä jokaista esiintymistä. Siihen vuodet ja vuosikymmenet areenakonserteissa ja television musiikkiohjelmissa eivät ole tuoneet oleellista helpotusta.

Leri Leskinen ei ole jännityksensä kanssa yksin.

– Moni suuri tähti jännittää jokaista vetoaan Vain elämää -ohjelman kuvauksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Laulajien tärinään auttaa rauhallinen puhe ja kuunteleminen. Moni käyttää myös erilaisia huulten päristelyharjoituksia ja R-kirjaimen päräyttelyjä saadakseen äänensä auki ja samalla mielensä tyynnytettyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harjoittele, ja vielä kerran

Mutta kuinka kapellimestari kosketinsoitintensa takana hoitaa omaa jännitystään?

– Tärkein kaikista on harjoitella esitettävä materiaali niin hyvin, että on varma olo sen suhteen, Leri Leskinen kertoo.

Pitää siis harjoitella, ja vielä kerran harjoitella, kunnes esitys on selkärangassa.

Hengitä syvään

Merkittävä voimavara Leskiselle on meditointi, niin esiintymisessä kuin elämässä yleensä. Leskinen on harrastanut meditointia ja kundaliinijoogaa joka aamu ja ilta jo parin vuoden ajan. Sama keskittyminen hetkeen auttaa ennen esityksiä.

– Vetäydyn rauhaan ja meditoin ennen jokaista esitystä.

 

 

Lue lisää Leri Leskisen hyvän olon oivalluksista: Hyvä terveys 5/2018. Tilaajana voit lukea koko lehden maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla