Kuva: <span class="photographer">Päivi Ristell</span>
Kuva: Päivi Ristell

Näyttelijä, tuottaja Minna Haapkylä, 48, käy monesti työpäivän jälkeen yhä kierroksilla. Pari hyväksi havaittua kikkaa auttaa häntä siirtymään vapaalle.

Näyttelijästä tuottajaksi laajentanut Minna Haapkylä sanoo, ettei hän pidä itseään erityisen lahjakkaana, mutta hyvänä tekemään töitä ja innostumaan kyllä.

– Innostun usein niin, että käyn työpäivän jälkeen yhä kierroksilla. Tässä työssä päivä ei lopu ikinä, ellei konetta laita kiinni. Olen ruvennut kuuntelemaan kotimatkalla äänikirjoja, niin pääsen parhaiten irti töistä.

Mökkeilyyn mieltyneellä Minnalla on pari muutakin konstia saada ajatukset vapaalle. Jokin aika sitten hän vuokrasi puolisonsa Joanna Haartin kanssa Porvoosta mökin, niin läheltä, että sieltäkin voi käydä töissä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Töiden jälkeen saatan istua monta tuntia palapelin ääressä. Tuhannen palan peli mahtuu pöydälle, isompi ei. Joskus, kun on liian levoton olo, tyhjennän ensin pään ratkomalla sudokuja. Mitä vaikeampia, sen parempi. Vasta sen jälkeen pystyn tarttumaan kirjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pehmeämpi tulevaisuus

Minna tunnustaa olleensa aina kova kontrolloimaan itseään.

– Se on näkynyt melkein koko ikäni esimerkiksi treenaamisessa. Nuorempana kävin modernin tanssin tunneilla jopa päivittäin. Ajattelin aina, että hyvä olo tulee, kun rääkkää kehoaan ja ylittää rajansa ja että kaikki muu on laiskottelua.

Sisäinen suorittaja ei helposti hiljene, mutta Minna on harjoitellut pehmeämpää elämäntapaa paitsi mökkeillen myös koiranpennun hellijänä. Pörröinen samojedinpentu Khairon pitää koko perheen liikkeessä.

Kesäkuussa 49 vuotta täyttävä Minna miettii jo ensi vuoden pyöreää lukua ja mitä se hänen kohdallaan merkitsee.

– Usein mietin, mitä vielä haluaisin tehdä. Onneksi suurin osa ystävistä on jo täyttänyt viisikymmentä, eikä heidän elämänsä ole muuttunut mitenkään.

– Elämä on aina tuonut eteen juttuja. Odotan, että jotain uutta on taas tulossa. Niin on aina ennenkin käynyt.

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla