Pastori Kari Kanala, 53, saattaa rentoutua pitkän päivän jälkeen katsomalla romanttisen brittileffan.

Terveys ei ollut pastori Kari Kanalalle ennen ykkösasia. Suhtautuminen muuttui nelisen vuotta sitten, kun elämään tuli perheenlisäystä ja ylennys kirkkoherraksi.

Parikymmentä vuotta verenpainelääkkeitä ja muutama ylimääräinen kilo saivat uuden merkityksen, kun hän tajusi olevansa vastuussa ihmisistä.

– Olen alkanut ajatella, että omalle terveydelle pitäisi tehdä jotain. Olen sen velkaa pojalle, koska tulin isäksi vasta 49-vuotiaana. Minun pitäisi pysyä tikissä eläkkeelle asti – ja mielellään sen jälkeenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Haluatko diabeteksen?"

Isoin potku elämäntapamuutokselle tuli, kun Kanala pyydettiin viime kesänä Olet mitä syöt -ohjelmaan, jossa lääkäri Pippa Laukka kysyi, haluaako hän kakkostyypin diabeteksen. Ohjelman jälkeen ruokavalio on muuttunut värikkäämmäksi ja kiloja lähtenyt yhteensä 18.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ohjelman jälkeen olen alkanut ajatella, että se on yhtä lailla Olet mitä juot. Itse en ole koskaan nähnyt omaa isää tai äitiä humalassa ja se oli hyvä kasvuympäristö. Nykyään ei tule niin helposti avattua olutta kun katsoo futista iltaisin.

”Romanttiset brittileffat itkettävät”

Korona lisäsi Kanalan töitä keväällä ja kesällä. Kotiin tullessaan hän on joskus katsonut jonkun romanttisen brittileffan ja vähän itkeskellyt, vaikka ei ole koskaan ajatellut olevansa romantikko.

– Minusta rakkaus on työtä ja tahdon on sitoutumisen sana. Koronan aikana on pyydetty paljon haastatteluja toivosta ja rakkaudesta. On jännää nähdä, minkälaisia teemoja jälleenrakentaminen nostaa esiin.

Lue lisää Kari Kanalan terveystunnustuksia Hyvä terveys -lehden numerosta 11/2020!

Tilaajana voit lukea kaikki Hyvän terveyden numerot maksutta digilehdet.fi -palvelusta.

Vierailija

....ja nauttia kirkkoviiniä ...ja hypätä auton rattiin ...ja kaahata kaiteita päin ...Ja vannon jumalan nimeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla