Kuva: <span class="photographer">Ninna Lindström</span>
Kuva: Ninna Lindström

Keskiaikaisen munkkilaulun kuuntelu, moottoripyöräily ja pienoismallien rakentaminen tukevat muusikko Pertti ”Nipa” Neumannin, 60, jokapäiväistä harrastusta, mielen tutkiskelua.

Neumannin ajatukset ovat tänä vuonna kulkeneet uuteen malliin siten, että alkoholi on saanut jäädä ja seuraava askel on tupakoinnista luopuminen.

– Olen koronaepidemian takia havahtunut miettimään elämää, kuolemaa ja terveyttä entistä leveämmällä asteikolla. Nyt jos koskaan on tullut halu elää sellaisella moodilla, että pysyisin mahdollisimman terveenä. Uskon, että omalla tsempillä on hyviä seuraamuksia hyvinvoinnille.

Keskittyminen tekee hyvää

Varhaiskeskiaikainen eli 1100-luvulta peräisin oleva munkkilaulu ja moottoripyöräily ovat Nipan kaksi erilaista tapaa rentoutua. Ne toimivat samoin eli nollaavat pään, tuovat hyvän olon ja tukevat mielen tutkiskelua, hänen jokapäiväistä harrastustaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Samaan sarjaan kuuluu pienoismallien rakentaminen, jonka aloitin uudelleen pitkähkön tauon jälkeen. Väsäilen lähinnä lentokoneita, toisen maailmansodan mallinnoksia. Käämit ovat pari kertaa palaneet pikkuvirheiden takia, mutta puuha vaatii keskittymistä, ja se tekee mielelle hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue lisää Nipa Neumannin terveystunnustuksia Hyvä terveys -lehden numerosta 8/2020!

Tilaajana voit lukea kaikki Hyvän terveyden numerot maksutta digilehdet.fi -palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla