Petteri Summanen, 49, kasvatti elokuvaroolia varten painoaan ja on sen myötä miettinyt tavallista enemmän terveellisten elintapojen merkitystä. Ikääntyminen ei urheilullista miestä silti pelota.

- Lihotuskuurillani en ahminut makeaa tai hampurilaisia vaan söin kotiruokaa, tavallista isompia annoksia vain. Kun vielä jätin rankimmat treenit tekemättä, yllättävän helposti se paino nousi, sanoo näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja ja Zodiak Finland Oy:n kehityspäällikkö Petteri Summanen.

Kerääntyneistä ikävuosista Petteri uskoo olleen rooliin valmistautumisessa apua, vaikka pystyykin palautumaan nopeasti normaaliin painoonsa. Hän on aina treenannut paljon ja syönyt monipuolisesti.

- Näillä kymmenillä moni joutuu oikeasti olemaan tarkkana syömistensä ja liikkumisensa kanssa. Haasteita riittää, mutta vanheneminen ei sinällään pelota. Nyt ymmärrän jo senkin, että vaikka pitää liikkua paljon ja hiki saa virrata, liikunta saa olla kivaa. En enää riuhdo verenmaku suussa.   

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Isien tekemää ruokaa

Oma perhe on Petterille, kolmen lapsen isälle, tärkeä voimavara.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- En ehkä aina ole unelmaisä, mutta pyrin olemaan luotettava ja oikeudenmukainen ja sellainen, jolle voi kertoa huolensa.  Jos joskus onnistun olemaan rento ja hauskakin, niin hyvä.

Petteri kokkaa usein kotona, oman isänsä mallin mukaan. Yksinhuoltajaisän kasvattama poika oppi jo nuorena valmistamaan maistuvia herkkuja esimerkiksi riistasta. Kasvisten määrää Petterin oman perheen ruokavaliossa on lisätty, pastan ja perunan kustannuksella.

- Ruoan terveellisyyteen aloin kiinnittää erityistä huomiota, kun esikoiseni sairastui 5-vuotiaana diabetekseen. Säännölliset ruoka-ajat ovat tärkeitä. Esimerkiksi lounasta en jätä väliin kiireisenäkään päivänä, muuten paukut loppuvat jo puoli kolmeen mennessä.

 

Lue lisää Petterin Hyvän olon oivalluksista: Hyvä terveys 13/2018.

Lue Hyvä Terveys 13/2018 Digilehdet-palvelussa

Sisältö jatkuu mainoksen alla