Kuvat
Shutterstock

Kohtuus kaikessa, myös pähkinävoin levittelyssä.

Onko maapähkinävoista, jota laitan leivälle, enemmän haittaa kuin hyötyä terveydelle? Millainen pähkinävoi on parasta?

ASIANTUNTIJA VASTAA

Maapähkinävoi on hyvin energiapitoista, johtuen sen rasvapitoisuudesta. Rasvan laatu on kuitenkin hyvä, sillä rasva on pääosin pehmeää, terveydelle edullista rasvaa. Epäedullista kovaa rasvaa on vain vähän.

Kohtuudella käytettynä maapähkinävoi onkin hyvä pehmeän rasvan lähde. Se sisältää myös proteiinia ja varsin monipuolisesti kivennäisaineita sekä E-vitamiinia ja B-ryhmän vitamiineja B12-vitamiinia lukuun ottamatta. C- ja D-vitamiinia siinä ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Markkinoilla on myös tuotteita, joissa on lisättyä sokeria ja suolaa. Ne kannattaa jättää hyllyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkkinä, että markkinoilla on myös manteleista ja cashew-pähkinöistä tehtyjä maapähkinävoin tyyppisiä tahnoja, joissa ei ole lisättyä sokeria tai suolaa. Ravintosisällöltään ne muistuttavat pääpiirteissään maapähkinävoita.

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta

 

Ursula Schwab

ravitsemusterapian professori

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla