Keppi käteen ja venyttelemään. Tv-juontaja Ella Kanninen opettelee helpon keppijumpan.

Harjanvarsi tai keppi innostaa venyttelemään. Sen avulla pystyy paremmin hahmottamaan liikkeen ja saa lihaksiin lisää tuntumaa. Liikuntavalmentaja Eija Holmalan laatimilla helpoilla, mutta tehokkailla venytyksillä saat ryhdin ojennukseen ja kireät lihakset vetreiksi.

– Huomaan jännittäväni hartioita helposti. Pitkäselkäisenä venyttely ja elastisuuden lisääminen on minulle tärkeää, tv-juontaja Ella Kanninen sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Säännöllinen venyttely ja lihastasapainosta huolehtiminen auttavat pitämään myös istumatyöläistä uhkaavat seläkivut loitolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ryhdin pitäminen hyvänä on minulle tärkeää ja kiinnitän varmasti entistä enemmän huomiota tulevaisuudessa myös hartialinjaan, Ella Kanninen sanoo.

Asiantuntijana liikuntavalmentaja, LitM Eija Holmala

Lisää jumppavideoita löydät täältä.

 

Käytä hengitystä venyttelyn apuna, sillä uloshengitys rentouttaa tehokkaasti lihaksia ja koko kehoa. Keskity venytykseen ja pidä lihas mahdollisimman rentona. Näin venytys tuntuu mukavammalta.

Olisi ihanaa jos hyödylliset ja hyvät jumppanne saisi myös kirjallisena. Videota on nimittäin hiukan hankala seurailla jumpatessa. Kirjallisista (lyhyet) ohjeissa voisi tarkistaa liikeiden tekotavan videon katsomisen jälkeen. Nytten yritän kirjoittaa oman muistilapun videota katsoessani.

  • ylös 38
  • alas 83
Sisältö jatkuu mainoksen alla