Keppi käteen ja venyttelemään. Tv-juontaja Ella Kanninen opettelee helpon keppijumpan.

Harjanvarsi tai keppi innostaa venyttelemään. Sen avulla pystyy paremmin hahmottamaan liikkeen ja saa lihaksiin lisää tuntumaa. Liikuntavalmentaja Eija Holmalan laatimilla helpoilla, mutta tehokkailla venytyksillä saat ryhdin ojennukseen ja kireät lihakset vetreiksi.

– Huomaan jännittäväni hartioita helposti. Pitkäselkäisenä venyttely ja elastisuuden lisääminen on minulle tärkeää, tv-juontaja Ella Kanninen sanoo.

Säännöllinen venyttely ja lihastasapainosta huolehtiminen auttavat pitämään myös istumatyöläistä uhkaavat seläkivut loitolla.

– Ryhdin pitäminen hyvänä on minulle tärkeää ja kiinnitän varmasti entistä enemmän huomiota tulevaisuudessa myös hartialinjaan, Ella Kanninen sanoo.

Asiantuntijana liikuntavalmentaja, LitM Eija Holmala

Lisää jumppavideoita löydät täältä.

 

Käytä hengitystä venyttelyn apuna, sillä uloshengitys rentouttaa tehokkaasti lihaksia ja koko kehoa. Keskity venytykseen ja pidä lihas mahdollisimman rentona. Näin venytys tuntuu mukavammalta.

Laulaja Irinan kanssa juttelimme mm. siitä, pitäisikö äideillä olla kotonaan oma ”man cave”, paikka jonne vetäytyä ihan omiin oloihinsa. Siis muu kuin keittiö! Entä missä Irina itse rentoutuu parhaiten?

Lue myös, miksi Irina on aina kammonnut konflikteja. Muistathan, että tilaajana voit lukea uuden lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyva-terveys.

Kumara sometusasento, "somejumi", sotkee lantion ja rintakehän keskiasennon, joka on hyvän ryhdin a ja o. Katso videolta, miten löydät sen.

Brother John

Hyvän ryhdin peruspalikat kuntoon: näin haet lantion ja rintakehän keskiasennon

”Someselkä”, ”somehartiat” tai ”someniska” (”textneck”) tulevat kaikki pyöreäselkäisyydestä. Siihen on paras ja käytännössä ainut kunnolla toimiva apu istuminen yläkroppa rennossa mutta liikeaktiivisessa, hyvässä ”seisomaryhdissä” ja jalat tuettuina istuinluista muita mikrovirtauksia juuri häiritsemättä. Tämä ihmetemppu voidaan tehdä keskiraollisella ja keinuvalla satulatuolilla joka on varmasti muotoiltu ihmisen anatomian mukaan (useimmat eivät ole).
Lue kommentti