Tee liike rauhallisesti kehoasi tunnustellen. Apuna voit käyttää rullattua pyyhettä.

Kehotietoisuus voi kuulostaa abstraktilta sanalta, mutta se tarkoittaa hyvin konkreettisia asioita: Ryhti on hyvä. Kehossa ei ole tarpeettomia kipuja, jännityksiä tai virheasentoja. Kun liikun, käytän oikeita lihaksia. Pysyn hyvin tasapainossa.

Teemme nykyään paljon ajattelutyötä emmekä käytä kehoa kovin monipuolisesti, joten yhteys kehoon voi olla hieman sumea. Onko paino enemmän päkiöillä vai kantapäillä seisoma-asennossa? Missä asennossa selkä on? Selkä ei ole yhtä hyvin hermotettu kuin vaikkapa kädet ja kasvot, joten monelle on aluksi vaikeaa tunnistaa selkärangan kaaria.

Kehon sisäinen tuntoaisti herää suhteellisen nopeasti. Hermotus voi parantua jo viikon säännöllisellä harjoittelulla. Aistien ja liikereaktioiden automatisoituminen vaatii pidempää harjoittelua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pilateksessa liikkeet tehdään keskittyneesti ja tunnustellen. Hengitys rytmittää liikkeitä. Kuten kaikki tietoinen harjoittelu, myös pilates auttaa rauhoittamaan mieltä ja laukaisemaan stressiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Silta

Silta on mainio koko kehon vahvistaja, joka lisää kehotietoisuutta.

  1. Tee näin: Asetu koukkuselinmakuulle rulla jalkapohjien alle. Uloshengityksellä paina jalkapohjat rullaa vasten ja rullaa lantio ylös nikama kerrallaan hartiasiltaan. Hengitä sisään. Uloshengityksellä rullaa selkä takaisin alas. Säilytä pituuden tunne koko liikkeen ajan.
  2. Muista: Yläasennossa paino on lapaluiden korkeudella, ei niskan päällä.
  3. Toista: 10 x

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla