”Nautin siitä, että kalenterini on täynnä”, Elina sanoo.
”Nautin siitä, että kalenterini on täynnä”, Elina sanoo.

Näyttelijä-professori Elina Knihtilä myöntää, ettei kiireisessä arjessa ehdi aina huolehtimaan itsestään. Kun on tiukat ajat, hän priorisoi nukkumista – ja hengittelee.

Paljon palavereissa istumista ja melkoisen täysi kalenteri. Kun Elina Knihtilä aloitti Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professorina vuonna 2013, moni asia arjessa muuttui. Paino alkoi hiljalleen nousta, samoin verenpaine. Hän havahtui siihen, että itsestä täytyisi alkaa pitää parempaa huolta.

– Kiireen keskellä säännöllisen ja terveellisen syömisen ideaalista voi monesti vain haaveilla. Olen jo joitakin vuosia harrastanut fustraa. Se on oman kehon painolla tehtävää treeniä, jossa samalla avataan kehon liikeratoja ja korjataan virheasentoja. Välillä treenaan personal trainerin kanssa.

Kun jokin asia nostaa kierroksia, Elina turvautuu rauhalliseen puhalteluun. Se auttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Opettelin jo näyttelijäntyön tekniikoissa ottamaan asian ensin vastaan ja reagoimaan vasta sitten. Nyt hengittelen hetken aikaa ennen kuin meinaan räjähtää. Huomaan, että lietson välillä itseäni raivon tilaan, koska saan siitä energiaa. Saan kierrokset helposti ylös liioittelemalla jotain asiaa mielessäni. Sen jälkeen olenkin valmis tarttumaan toimeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 


Tilaa toiselle

Kun töiden ääreltä ehtii vapaalle, kaikkein mieluiten Elina nauttii pitkistä illallisista yhdessä ystävien tai puolison Tommi Korpelan kanssa.

Kahden taiteilijan kodissa pyritään antamaan tilaa toiselle. 

– Parisuhteessa tasa-arvoisuus näkyy siinä, että kumpikin tukee toista tälle tärkeissä asioissa. Jos haluan erityisesti ilahduttaa Tommia, teen jonkin kotiaskareen. Vihaan kaikkia kotitöitä, ja usein on liian kiirekin niihin osallistumiseksi. Joten jokainen astianpesukoneen tyhjennys tai täyttäminen varmaan ilahduttaa miestäni.

Elina on onnellinen siitä, että uskaltaa viimein sanoa myös oman mielipiteensä. Mikä siihen on vaikuttanut eniten? Lue lisää Hyvä terveys 14/18.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla