Laulaja, lauluntekijä ja kuvittaja Edu Kettunen, 60, mietiskelee mielellään mutta rentoutuu myös korjaamalla polkupyöriä.

Paras paikka mietiskelyyn on Kemiönsaaressa asuvan Edu Kettusen mielestä hänen kalastuskajakkinsa.

– En kalasta, mutta merellä meloessa olen lähinnä meditaation tyyppistä tilaa. Kaipuu pois, jonnekin omilleni, on leimannut minua aina. Se on eräänlaista kohteetonta ikävää. Tarvitsen aikaa olla ajatusteni kanssa rauhassa.

”Korjaan pelastettuja polkupyöriä”

Edu rentoutuu paitsi meditoimalla myös rakentamalla ja korjaamalla kaikenlaista, varsinkin polkupyöriä. Hän on kunnostanut verstaassaan viitisentoista polkupyörää, osa kirpputoreilta pelastettuja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Huippuhetkiä oli se, kun opin hitsaamaan! Tuntui siltä, että nyt voin tehdä ihan mitä tahansa. Tein sitten teräsrakenteisen purjeveneen, jolla seilasimme Keski-Euroopassa perheeni kanssa reilut kolme vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vesillä liikkuminen on Edulla verissä, mutta lentokoneeseen hän ei enää astu, niin lentäjän poika kun onkin. Syynä on lentopelko.

– Lentopelkoni sai alkunsa 80-luvun alussa, kun DC-kympin siipimoottori räjähti nousun aikana. Diggaan kyllä lentokoneita, mutta matkustaminen niillä loppui siihen.

Lue lisää Edu Kettusen terveystunnustuksista Hyvä terveys -lehden numerosta 5/2021!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla