Kuva: <span class="photographer">Päivi Ristell</span>
Kuva: Päivi Ristell

Näyttelijä Katja Küttner, 50, ei piiskaa itseään ääripäiden kokemuksilla. Taito kulkea keskitietä on hänen supervoimansa.

– Se, että en saa kiksejä ääripäistä vaan tykkään ottaa rennosti, on varmasti säästänyt minut monelta. Monelle itsensä ylittäminen vaikkapa juoksemalla maratonin tekee hyvää. Itselleni sellainen ei sovi. Olen tajunnut näin vanhempana, että supervoimani on keskitien kulkeminen, Katja Küttner sanoo.

Hän päätti jo yli kymmenen vuotta sitten, että ei edes yritä enää juosta.

– Se tuntuu liian rajulta enkä nauti siitä. Kävelystä tykkään kovasti ja se tekee minulle hyvää. Väsyneenä löntystelen hitaasti ja tehokkaina päivinä painelen hengästyttävää tahtia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jumppaamisesta Katja kyllä pitää — puoli tuntia kerrallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Puolen tunnin HIIT-kotijumppa sopii minun luontoiselleni hyvin. Oman kehon painolla tehtävästä treenistä tulee hiki ja sen jälkeen sattuu vähän lihaksiin, mutta ei liikaa. Tunnin jumppaa ei varmaan tulisi edes aloitettua. Stressaavassa vaiheessa jumppa saattaa jäädä kokonaan. Käytän vapaa-ajan ennemmin pitkiin aamukahveihin Hesaria lukien ja sohvalla pötkötellen.

"Perjantain saunasta en tingi"

Yhdestä asiasta Katja ei suostu tinkimään, ja se on saunavuoro kerran viikossa. Hän on intohimoinen saunoja ja viihtyy pitkään miedoissa löylyissä.

– Perjantain saunavuoromme on saanut suorastaan myyttiset mittasuhteet. Kaverini tietävät, että pitää tapahtua paljon, ennen kuin jätän saunan väliin.

Lue lisää Katja Küttnerin hyvän olon oivalluksista Hyvä terveys -lehden numerosta 11/2021!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla