Elämä maistuu hyvältä, kun pysyy sopivasti lapsekkaana eikä tuhlaa aikaansa turhiin kahnauksiin, sanoo näyttelijä Mika Nuojua, 55.

Vitsailua sanotaan Mika Nuojuan kotiseudulla Kempeleessä hupattamiseksi. Mikasta on tärkeää, että naureskellaan ja annetaan tarinan soljua, niin että joku toinen nappaa omasta jutusta kiinni ja jatkaa sitä.

– Hupattaminen pitää mielen raikkaana, nopeana ja lapsekkaana. Se on intuitiivista itsestä huolehtimista. Koko olento saa siitä happea ja virtaa.

Mika haluaa säilyttää itseironian, eikä myöskään toisiin ihmisiin ja heidän sanomisiinsa pidä suhtautua liian vakavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

–Teemme vain lyhyen pyrähdyksen täällä, ja siitä kannattaa nauttia, eikä tuhlata aikaa turhiin kahnauksiin. Hyvistä hetkistä muodostuu hyviä päiviä ja hyvistä päivistä hyviä viikkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"On kiva herätä, kun ei ole krapulaa"

Mikalla on selvät sävelet myös suhtautumisessa alkoholiin. Hän on luopunut siitä kokonaan ja kannattaa täyttä raittiutta.

– Ajattelen, että palatsi täytyy pitää puhtaana niistä aineista. Ei tällainen syntymähullu tarvitse alkoholia iloon, suruun tai muuhunkaan, joten miksi myrkyttäisin sillä kehoani. Tykkään vedestä. En juo kahvin lisäksi juuri muuta, limujakaan.

Mika tähdentää, että on kiva herätä, kun ei ole krapulaa.

– Raitis näyttelijä saattaa olla melkoinen ihme, mutta elämä on niin mielenkiintoinen leffa, että haluan katsoa sen kirkkain silmin lopputeksteihin saakka.

Lue lisää Mika Nuojuan terveystunnustuksia Hyvä terveys -lehden numerosta 3/2023!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla