Kuva: <span class="photographer">Ninna Lindström</span>
Kuva: Ninna Lindström

Ooppera- ja konserttilaulaja Waltteri Torikka, 37, treenaa salilla klassista kuuntelemalla, mutta rakastaa myös tanssia ja joogaa.

– Löysin salitreenaamisen parikymppisenä. Olen välillä palkannut personal trainerin, joka on tehnyt minulle ohjelman. Pidän salilla käymisestä, se on ihan omaa aikaa. Menen omaan kuplaani ja kuuntelen musiikkia. Olen huomannut, että klassinen musiikki toimii treenatessa hyvin, kunhan siinä on tarpeeksi tempoa, Waltteri kertoo.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelma toi Waltterin elämään uuden rakkauden, tanssin. Hän haaveilee pääsevänsä tanssimaan vähintään kerran viikossa.

– Kiloja lähti melkoisesti kilpailun aikana. Oli yllätys, miten paljon tanssiminen muutti kroppaa. Muutos näkyi etenkin keskivartalossa, sillä tanssiessa täytyy hakea tukea keskustasta. Huomasin sellaisia lihaksia, joiden olemassaolosta en tiennyt mitään. Esimerkiksi niin kutsutut tanssijan lihakset pakaroiden päällä kipeytyivät kummallisesti. Huomasin, että koko asentoni muuttui ja seisominenkin tuntui erilaiselta. Se vaikutti jopa äänentuotantoon ja tapaan, jolla lauloin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jooga ja vaeltaminen rauhoittavat

Joogasta tuli säännöllinen osa Waltterin elämää jo vuosia sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Menin kuntosalilla hot yoga -tunnille ja se oli menoa. Harrastin astangaa pitkään päivittäin ja kävin jopa Thaimaassa joogaretriitissä. Se oli mahtava kokemus. Säännöllinen joogaaminen tekee olostani selkeästi rauhallisemman. Välillä harrastus hiipuu, kun alan kaivata räjähtävämpää treeniä, sitten taas jatkan.

Parhaiten Waltteri rauhoittuu kotona ja Caruso-koiransa kanssa lenkkeillessä.

– Pidän myös säännöllisesti lomaa, ja koronan aikana olen löytänyt kotimaan matkailumahdollisuudet. Rakastan eritoten Lapissa vaeltamista.

Lue lisää Waltteri Torikan terveystunnustuksista Hyvä terveys -lehden numerosta 4/2022!

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla