Nyt syödään kevyesti.

Valmistus 20 minuuttia
4 annosta • Yksi annos 140 kcal

500 g tuoretta pinaattia
1 l vettä
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl kevytmaitoa (rasvaa 1,5 %)
2 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %)
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
ripaus jauhettua valkopippuria
vastarouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa

Tarjoiluun
2 keitettyä kananmunaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Huuhtele pinaatti lävikössä ja poista vaurioituneet lehdet ja kovat kannat. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja ryöppää siinä pinaatinlehtiä muutaman minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät.
Valuta kattilasta vesi pois. Soseuta pinaatinlehdet sauvasekoittimella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Mittaa kulhoon 2 dl kevytmaitoa ja lisää vehnäjauhot maitoon huolellisesti vatkaten. Lisää soseutetun pinaatin päälle loput maidosta, ruokakerma ja maito-vehnäjauhosuurus.

3. Kuumenna keitto lähes kiehuvaksi ja hauduta välillä sekoitellen noin 5-10 minuuttia niin, että keitto suurustuu ja vehnäjauhot kypsyvät. Mausta valmis keitto jauhetulla muskottipähkinällä, pippureilla ja suolalla. Tarkista maku. Viimeistele keittoannokset kananmunanpuolikkaalla. Tarjoa leivän kera.

VINKKI

  • Maitopohjainen keitto kannattaa valmistaa pinnoitetussa kattilassa, jotta keitto ei tartu pohjaan kiinni.
  • Jos et löydä kaupastasi tuorepinaattia, keitto onnistuu myös pakastetusta pinaatista. Sulata 250 g pakastepinaattia ja siirrä se kattilaan. Lisää kattilaan ohjeen mukaisesti maito, ruokakerma ja maito-vehnäjauhosuurus. Jatka valmistusta ohjeen mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla