Minulla on karvatupentulehdus. Olen kuullut, että ainut hoitokeino on  pitkäkestoinen antibioottihoito ja siinä on  sivuvaikutukset. Onko muita hoitovaihtoehtoja?

Karvatupentulehduksen hoitoon voidaan käyttää paikallisesti ja suun kautta antibiootteja, mutta myös vain ihotautilääkärin määräämiä vahvempia lääkkeitä ja tehostettua paikallishoitoa.

Kaikilla lääkkeillä voi olla sivuvaikutuksia, joista täytyy keskustella lääkärin vastaanotolla. Myös potilaan muut lääkkeet ja sairaudet (esim. sokeritauti) voivat vaikuttaa hoitolinjan valintaan.

Lääkehoitojen lisäksi voidaan käyttää myös valohoitoa. Myös diagnoosi ja sairauden syy täytyy varmistaa. Joissakin tilanteissa apua saadaan pysyväisluontoisesta laserkarvanpoistosta.

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Tulehdus karvatupessa?

Tarvitsetko rahoitusta? Tarvitsetko lainaa liike-tai henkilökohtaisia tarpeita? Haluatko jälleenrahoittaa oman yrityksen? Yrityksemme sijaitsee Yhdysvalloissa. Tarjoamme lainan tahansa henkilö tai yritys, kiinnostuneena 3% vuodessa. Lisätietoja, ota yhteyttä Sähköpostiosoite: carolinabruceloanfirm@live.com
Lue kommentti