Kauneusseerumit lupaavat kosteuttaa, kiinteyttää, rauhoittaa tai suojata. Milloin ja miksi näitä ihmeaineita pitäisi käyttää?

Eikö voide riitä, miksi seerumi olisi parempi?
Mitä enemmän tuote sisältää vaikuttavia aineita, sen paremmin se imeytyy ihon pintakerrokseen. Seerumissa niitä saattaa olla jopa kolme kertaa enemmän kuin voiteessa. Myös seerumin koostumus, joko vesi- tai öljypohja, voi edistää hoitavien aineiden imeytymistä.

Miten löydän oikean tuotteen?
Seerumi valitaan ratkaisua kaipaavan iho-ongelman mukaan. Kosteuttava seerumi sopii kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille. Ryppyjä silottava, kiinteyttävä seerumi toimii ikääntyneellä. Parikymppisen sileällä iholla se voi ärsyttää, eikä siitä ole hyötyä, vaan rahat menevät hukkaan. Ongelmaihollekin löytyy tuotteita, jotka lupaavat apua. Kokeilemalla selviää, pitääkö tuote lupauksensa.

Onko seerumin ja voiteen oltava samaa merkkiä?
Valmistajien mukaan tuotteet tehoavat paremmin, jos ne ovat samasta sarjasta. Poikkeuksiakin on, jotkut valmistajat vakuuttavat seeruminsa toimivan yhtä hyvin kaikkien voiteiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Voinko käyttää useampaa seerumia samanaikaisesti?
Voit. Esimerkiksi kohottavaa tai pikakaunistavaa seerumia voi levittää meikin alle tai sekoittaa meikkivoiteeseen. Ihon väriä pigmenttien avulla parantava seerumi saa kasvot näyttämään heleämmiltä, ja meikki kestää raikkaan näköisenä pidempään.
Yöksi kasvoille voi levittää hoitavan tai kosteuttavan seerumin. Se sopii myös päiväkäyttöön sellaisenaan. Seerumi voi olla voidetta parempi vaihtoehto, jos urheilet tai liikut paljon. Silloin voide tuntuu iholla liian raskaalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käytetäänkö tehohoitona vai jatkuvasti?
Seerumia voi käyttää pika-apuna silloin tällöin, päivittäin tai kuurina vaikkapa vuodenajan vaihtuessa. Nuori iho voi kaivata seerumia esimerkiksi sairauden jälkeen. Vanheneva iho hyötyy jatkuvasta seerumin käytöstä.

Miksi seerumit ovat useimmiten pumppupulloissa?
Koska tuotetta käytetään vähän kerrallaan, on helpointa ja hygieenisintä annostella pumppupullosta. Pumppupullo myös vähentää hapen pääsyä tuotteeseen, joten säilöntäaineita tarvitaan vähemmän kuin purkkiin pakatussa tuotteessa.

Onko seerumeista oikeasti hyötyä?
Kosmetiikan nykytutkimuksen mukaan seerumin käytöstä on hyötyä ihonhoidossa. Se nopeuttaa esimerkiksi sairauden jälkeen ihon kunnon palautumista. Jos iho tuntuu paremmalta seerumin käytön jälkeen, silloin siitä voidaan sanoa olleen hyötyä. Jokaisen oma tuntemus ratkaisee.

Lue lisää: Näin iho ikääntyy

  • Seerumi levitetään puhdistetulle iholle.
  • Yleensä tippa tai pari riittää. Laita tuotetta kämmenelle tai sormenpäähän, hiero kädet yhteen ja painele seerumi iholle.
  • Kesällä voi käyttää pelkkää seerumia, mutta yleensä sen päälle suositellaan kosteus- tai hoitovoidetta.
  • Seerumia voi myös sekoittaa hoito- tai meikkivoiteeseen.
  • Kasvoseerumi levitetään kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Jotkut tuotteet sopivat myös silmänympärysiholle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla