Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Paraneeko karvatupentulehdus aikaa myöten ilman lääkitystä? Tulehdus tuli aikuiselle pojalleni selkään laajalle alueelle auringonoton jälkeen.

Kysymyksestä ei ilmene, kuinka kauan oire on kestänyt. Kysymyksessä voi olla esim. ihokarvojen ajeluun, aurinkorasvojen käyttöön tai ihon hiivoihin liittyvä karvatupentulehdus, joka lievässä muodossa voi rauhoittua myös ilman lääkitystä.

Mikäli kysymyksessä on vaikea karvatupentulehdus tai akne, se ei itsestään parane. Ns. Mallorcan akne on vähemmän tunnettu aknen muoto, joka ilmenee erityisesti hikoilun, aurinkorasvojen käytön ja auringonoton yhteydessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mikäli tilanne pitkittyy, kannattaa kääntyä ihotautilääkärin puoleen. Toistuvasti herkästi kehittyvässä karvantupentulehduksessa on hyvä tarkistaa verensokeri.  
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

 

 

näppylä

Itsellä leuassa ja päänahassa karvatupen tulehdus. Olen syönyt kaksi kertaa 10 päivän antibiootti kuurin ja levittänyt antibioottista voidetta mutta kummastakaan ei ole ollut mitään apua. Lääkäri sanoi että ei sitä karvatupentulehdusta voi parantaa, sen kanssa täytyy vaan elää? Onko todellakin näin?

  • ylös 16
  • alas 19
Ilmainen neuvo

Joskus kuuri tehoaa ja joskus ei. Voit myös kokeilla ennaltaehkäisevästi tetrasykliinikuuria vaikka 3 kk:n ajan Oricyklin 500 mg 1x1. Pesu neutraaleilla ihonpesuaineilla. Jos on jokin perussairaus niin pitää miettiä uudestaan. Katso myös follikuliitin hoito netistä tai folliculitis treatment.

  • ylös 9
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla