Löytyisikö hitunen mielenrauhaa meditoimalla? Kokeile, mutta muista olla suorittamatta!

  1. Istuudu mukavissa vaatteissa  lattiatyynylle risti-istuntaan. Jos asento tuntuu pahalta, istu tuolilla tai etsi muu itsellesi sopiva asento.
  2. Aseta kädet syliin ja suuntaa katse alas etuviistoon. Istu ryhdikkäästi ristiselkä suorana, hartiat takana ja niska selän jatkeena.
  3. Avaa suu ja tyhjennä keuhkot pitkällä uloshengityksellä. Hengitä sitten hitaasti keuhkot täyteen ilmaa. Sulje suu ja jatka normaalia hengitystä. Älä yritä tietoisesti syventää hengityksiä.
  4. Keinuttele vartaloa hitaasti puolelta toiselle. Pienennä liikettä vähitellen ja pysäytä se lopulta keskelle.
  5. Kun aloitat meditaation, pidä asento mahdollisimman liikkumattomana.
  6. Huomioi ajatukset ja tunteet. Anna niiden tulla ja mennä vapaasti takertumatta niihin. Kun huomaat ajatusten harhailevan, palauta huomio lempeästi takaisin nykyhetkeen.
  7. Voit ottaa avuksi hengitysten laskemisen. Tai jää tarkastelemaan, miltä hengitysilma tuntuu sieraimissa: sisään hengittäessä viileätä, ulos hengittäessä lämpimältä.
  8. Mieli saa stressata ja harhailla. Kun ei tuomitse tuntemuksiaan, voi lopulta päästää niistä irti.
  9. Meditoi niin kauan kuin hyvältä tuntuu.

Tämä artikkeli on ilmestynyt Hyvä terveys -lehdessä. Tilaajana voit lukea kaikki numerot maksutta digilehdet.fi-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Karvas Kalkki

Kun meditaatiosta tehdään kauppatavaraa, jutussa kuvattua rentoutumisharjoitusta voidaan hyvinkin nimittää meditaatioksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla