Juhlava porkkanakakku on ihanan mausteinen.

12 ANNOSTA

Yksi annos 220 kcal, laktoositon

2 omenaa
2 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
1 1/3 dl hedelmäsokeria
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl hienojakoista porkkanaraastetta
1 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1 rkl margariinia vuoan voiteluun

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuorrutus
200 g laktoositonta kevyttuorejuustoa (rasvaa 13 %)
1 dl tomusokeria
1–2 tl sitruunanmehua
1 dl paahdettuja mantelilastuja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Pane uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Voitele pyöreä kakkuvuoka (halkaisija 22–24 cm) margariinilla.
2. Kuori ja lohko omenat, poista siemenkodat ja kuutioi omenat pienemmiksi paloiksi.
3. Vatkaa kananmunat ja hedelmäsokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon mutta älä enää vatkaa.
4. Kääntele taikinaan porkkanaraaste, omenakuutiot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla  30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun seistä hetki, kumoa se ja anna jäähtyä ritilällä.
5. Valmista kuorrutus sekoittamalla tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunanmehu. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla