Tämän ihanuuden voi valmistaa jääkaappiin jo muutamia tunteja ennen tarjoilua.

6 ANNOSTA

Yksi annos 315 kcal


24 tiramisu-keksiä (savoiardi)
2 1/2 dl sokeroitua puolukkamehua
2 kananmunaa
1/2 dl kidesokeria
1 dl vatkautuvaa kevytvaniljakastiketta
1 prk (200 g) maustamatonta kevyttuorejuustoa (13 %)
2 1/2 dl (pakaste)puolukoita

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päälle
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
25 g valkosuklaata

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Kasta puolet tiramisukekseistä puolukkamehuun ja aseta ne laakean vuoan pohjalle.
2. Erottele kananmunanvalkuaiset ja -keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.
4. Jatka samoilla vatkaimilla ja vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja yhdistä se vaniljavaahtoon. Yhdistä sokeri-keltuaisvaahto ja tuorejuusto-vaniljavaahto.
5. Sulata puolukat tarvittaessa ja soseuta ne korkeareunaisessa kulhossa sauvasekoittimella. Lisää puolukkasose muihin aineksiin.
6. Kääntele seokseen lopuksi valkuaisvaahto. Tarkista maku.
7. Annostele puolet puolukkaseoksesta tiramisukeksien päälle. Kasta loput kekseistä puolukkamehuun ja nosta ne täytteen päälle. Lisää vielä kerros puolukkaseosta. Viimeistele jälkiruoka tummalla kaakaojauheella ja valkosuklaalastuilla.

VINKKI

Puolukoiden sijaan voit käyttää myös vadelmia. Halutessasi voit lisätä puolukkatäytteeseen 1–2 rkl marjalikööriä. Yksi ruokalusikallinen likööriä sisältää noin 80 kcal.

Sisältö jatkuu mainoksen alla