Miten voi yhdistää kasvomeikin ja aurinkosuojan? Mitä aurinkotuotetta pitäisi käyttää meikin kanssa? Rasvaista kiiltoahan ei meikkiin toivoisi.

Jos ihosi on herkkä, vaalea ja palat helposti, niin meikin alle tuleva suojavoide kannattaa valita kertoimella 30 tai 50. Mitä korkeampi UV-indeksi, sitä tehokkaampaa suojaa tarvitsee myös normaali ja ei niin herkästi palava iho. Lisää UV-indekseistä löytyy Ilmatieteen laitoksen sivuilta: http://ilmatieteenlaitos.fi/uvi-ennuste.

Useimmat valmistajat tekevät kasvojen iholle omat suojavoiteensa juuri siitä syystä, että vartalovoiteet koetaan liian paksuiksi ja vaalean kalvon jättäviksi. Kasvojen aurinkotuotteita löytyy lähes joka sarjasta. Kokeile toki ensin vartalolle tarkoitettua suojavoidetta myös kasvoillesi, jotta säästyisit turhan suurelta purkkiarsenaalilta varsinkin matkalle lähtiessäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ohessa muutamia vinkkejä, miten meikkivoiteen ja aurinkovoiteen voisi kätevästi yhdistää, toivottavasti näistä keinoista joku toimii myös sinulla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Tiesitkö, että ns. mineraalimeikkivoidepuuterit ovat samaa pigmettiä, jota käytetään myös perinteisten meikkivoiteiden tekemiseen? Jos olet löytänyt mieleisesti aurinkovoiteen kasvoille, kukaan ei estä ottamasta hyppysellistä puuterimaista mineraalimeikkivoidetta ja sekoittamalla sitä aurinkovoiteeseen! Sopiva sekoitussuhde löytyy kokeilemalla, mutta voimakaspigmettistä puuteria ei paljoa tarvita. Hyvä hinta-laatusuhde löytyy esimerkiksi Barefaced beautyn tai Benecosin mineraalimeikkipuutereista.

- Mikäli ei pidä ylimääräisestä tuotteiden sekoittelusta tai haluaa varmistaa aurinkosuojavoiteen maksimaalisen tehon, voi puuteria toki levittää perinteiseen tapaan aurinkovoiteen päälle. Aurinkovoiteen levityksen jälkeen kannattaa odotella noin puoli tuntia, jotta voide on ehtinyt imeytyä ja kuivahtaa ihon pinnalle. Puuterimainen meikki pitää kiiltävän ihon kuitenkin hieman paremmin kurissa kuin kaksi voidemaista tuotetta päällekkäin.

- Helposti rasvoittuvalle iholle löytyy aurinkosuojageelejä (esim. Louis Widmer ja Avon), jotka ovat huomattavasti kevyempiä ja imeytyvät nopeasti. Geelien suojakertoimet ovat yleisimmin matalia (15 tai alle). Apteekissa myytävässä Ladival- sarjassa näyttäisi olevan myös suojakertoimella 30 varustettu tuote.

- Jos et pala koskaan ja rusketut helposti, riittää normaalin tai satunnaisen ulkona pyrähtelyn suojaksi myös tavallinen, jokapäiväinen meikki, varsinkin Suomen kesässä...Useissa meikkivoiteissa on matala suojakerroin, joka syntyy ihan mekaanisesti meikkikerroksesta kasvoilla. Sävyttävät päivävoiteet, kuten Lumenen sävyttävä kosteusemulsio tai Garnierin BB- voide sisältävät suojakertoimen 15.

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi


Lue lisää aurinkotuotteista.

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla