Kevät tuli, ja sääret pitäisi taas saada näyttökuntoon – ja mielellään pidemmäksi ajaksi kuin pariksi päiväksi. Kokeilimme erilaisia keinoja säärikarvojen nujertamiseksi.

Vahat

KÄYTTÖ: Vaha lämmitetään mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Se levitetään lastalla ohueksi kerrokseksi sääriin noin puolen sentin pituisiksi päästettyjen karvojen kasvusuuntaan. Vahatulle alueelle asetetaan yksi pakkauksen mukana tulleista kangassuikaleista. Ihoa kiristetään toisella kädellä, toisella repäistään suikale pois karvojen kasvusuuntaa vastaan. Karvat irtoavat juurineen.

Lämminvahojen lisäksi on tarjolla myös heti käyttövalmiita kylmävahaliuskoja. Vahoja kannattaa ensin testata pienelle ihoalueelle. Älä käytä vahaa ärsyyntyneelle, ohuelle tai kuivalle iholle äläkä silloin, jos ihollasi on suonikohjuja, luomia, syyliä tai haavaumia. Käyttöohjeen mukaan menetelmä ei sovi diabeetikoille eikä vanhuksille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

KOKEILU: Ei kirpaise kohtuuttomasti, kun opin vetämään liuskan irti salamannopeasti ja mahdollisimman läheltä ihon pintaa. Ihokaan ei kauan punoita. Tosin säärien ja reisien takaosiin kurkottaminen vaatii akrobatiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Karvat pysyvät poissa melkein kuukauden, paitsi jos ihon alla on juuri ollut nousemassa lepovaiheesta heräilevää uutta kasvustoa. Karvat myös kasvavat hiukan entistä hennompina. Sääriin ja reisiin tuhraantuu tottumattomalta täysi tunti. Hunajamaista vahaa löytyy operaation jälkeen pitkin kylpyhuonetta.

Epilaatori

KÄYTTÖ: Sähköllä toimiva epilaattori nyppii ihokarvat pois syvältä, jopa juurineen. Laitteissa voi olla mukana aloittelijan epilointipäitä, viilennyshansikkaita tai viilentäviä kylmäpatruunoita, jotka lieventävät kipua.

KOKEILU: Kone käyntiin ja...auts! Ensimmäisen puraisun jälkeen on pakko keskeyttää ja hengittää hetki syvään. Iho kuitenkin turtuu nyhtämiseen hämmästyttävän nopeasti. Jälki on sileää ja perusteellista. Uutta karvaa saa odotella jopa kuukauden, ja se kasvaa hennompana. Säännöllisesti käytettäessä karvankasvu heikkenee niin, että onnellisimmat epiloivat vain kerran vuodessa. Kyllä, se sattuu. Myös tulehdusriski on olemassa, joten muista puhdistaa iho huolellisesti ennen epilointia.

Valoimpulssihoito

KÄYTTÖ: Valoimpulssihoidon teho perustuu siihen, että tietyt valon aallonpituudet imeytyvät karvan ja karvatupen tummaan pigmenttiin. Valoimpulssin lämpöenergia hyydyttää karvankasvusolut ja tuhoaa karvatupen. Yhdellä hoitokerralla tuhoutuu 60–90 prosenttia kasvuvaiheessa olevista karvoista. Koska suurin osa karvoista on lepovaiheessa, kunnon tulokseen tarvitaan 5–8 hoitoa. Ihokarvoja ei saa vahata tai epiloida noin kolmeen viikkoon ennen hoitoa. Myös solariumia ja auringonottoa pitää välttää. Hoidon jälkeen iho on suojattava hyvin auringolta kolmen viikon ajan, koska se on silloin herkempi palamaan. Jos asiakas käyttää valolle herkistäviä lääkkeitä, valoimpulssihoitoa ei voida antaa.

KOKEILU: Makaan kauneushoitolan käsittelypöydällä suojalasit silmillä, ja sileäksi höylättyjä sääriäni viilennetään kylmäpakkauksilla. Kosmetologi painaa iholleni valoimpulssilaitteen hoitopään, joka näyttää salamavalolaitteelta ja välähtääkin samalla tavalla. Jalkojen iho käydään läpi kohta kohdalta. Jokainen välähdys tuntuu pienenä nipistyksenä etenkin nilkoissa ja bikinirajassa. Jäljelle jää mieto palaneen karvan haju. Aikaa kuluu puolitoista tuntia. Hoidon jälkeen punoittavaa ihoa viilennetään ja sille levitetään rauhoittavaa voidetta. Käsitellyt karvat putoavat parin viikon sisällä. Karvankasvu vähenee selvästi ja pitkäksi aikaa. Ei aiheuta karvatupentulehdusta vaan päinvastoin auttaa siihen. Kallista.

Laserhoito

Lääkärien tarjoama ratkaisu ihokarvoihin on laserhoito. Ihokarvojen poistamiseen laajemmilta alueilta, myös sääristä, käytetään diodi-, alexandriitti- ja rubiinilaseria. Tekniikka perustuu siihen, että valon tietyt aallonpituudet imeytyvät voimakkaasti tummaan pigmenttiin, jota on karvassa ja karvatupessa. Laserenergia lämmittää ja tuhoaa karvatupen. Koska osa karvoista on lepovaiheessa, hyvään tulokseen saatetaan tarvita kuusikin hoitoa. Parhaiten hoito tehoaa asiakkaisiin, joiden iho on vaalea ja ihokarvat tummia.

Ihokarvat putoavat pois itsestään hoidon jälkeen 3–4 viikossa. Ennen hoitoa ei pidä käydä solariumissa tai ottaa aurinkoa 4–8 viikkoon, eikä karvoja saa poistaa vahalla tai epilaattorilla viiteen viikkoon. Laser ei sovi ruskettuneelle eikä asiakkaalle, joka käyttää valolle herkistäviä lääkkeitä. Hoidon jälkeen iho suojataan auringolta muutamien viikkojen ajan. Karvankasvu vähenee merkittävästi, useimmiten 60–90 prosenttia karvoista ei kasva uudelleen. Kallista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla