Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo väittelee tohtoriksi huippuosaajien luovuudesta ja jakaa viisi vinkkiään luovan mielentilan herättelyyn.

1. Löydä intohimosi

”Iän myötä olen oivaltanut, että kaikessa ei tarvitse eikä lopulta edes huvita olla luova. Kun on aidosti innostunut jostain, haluaa myös perehtyä.”

2. Luota ideoihisi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Tarvitaan paljon itseluottamusta ja työstämistä, jotta luovat ideat saa toimimaan. Uskalla innostua ajatuksistasi ja puskea niitä eteenpäin.” 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Työstä silloinkin, kun ei tunnu siltä

”Luovuus ei ole mystinen aura, joka vain tipahtaa taivaalta. Voi kysyä, onko luovuus ylipäätään tietty mielentila. Se on enemmänkin sykli: ideoiden työstäminen avaa uusia näkökulmia ja se taas herättelee luovuutta.”

4. Hanki virikkeitä

”Luovuus ei synny tyhjiössä. Virikkeet katalysoivat oivallusten kipinöintiä. Virikkeet voivat olla vaikka kirjallisuutta, uusi työympäristö tai hyvä keskustelu.”

5. Harjoita istumalihaksia

”Sanoin professorilleni kerran, että väitöskirjani ei valmistu, jos en tee töitä. Hän nauroi, että hyvä oivallus! Väitöskirjan teko on lopulta 99-prosenttisesti hyviä istumalihaksia.”

Lue koko Susanna Rahkamon Terveystunnustaja-haastattelu Hyvä terveys -lehdestä 9 / 2016.

Sisältö jatkuu mainoksen alla