Moni meistä suhtautuu ulkonäköönsä kovin kriitisesti, jotain vikaa tuntuu aina löytyvän jostakin. Puutteiden etsiminen on aivan turhaa, koska hyvin todennäköisesti olet muiden mielestä kauniimpi kuin luulet. Lisäksi voit itse vaikuttaa siihen, miten muut sinut näkevät.

Rumien seurassa oma naama vaikuttaa kauniimmalta ja kauniiden seurassa rumemmalta. Ihmiset vertailevat ulkonäköään muiden ulkonäköön jatkuvasti ja huomaamattaan.

Omaan ulkonäköön liitetään myös runsaammin kielteisiä määreitä kuin kaverin ulkonäköön. Patti ystävän nenässähän on hänen tavaramerkkinsä! Sen sijaan oman nenän moinen möykky pilaisi täysin.

Omaa ulkonäköä ei kuitenkaan kannata vähätellä liian rankasti. Muiden silmissä nimittäin näytät yleensä paremmalta kuin omasta mielestäsi. Toisaalta, jos arvelet näyttäväsi hyvältä, toisetkin näkevät sinut myönteisessä valossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minäkuva ulkonäöstämme rakentuu tuhansista vertailuista erinäköisiin ihmisiin. Kun eräässä tutkimuksessa näytettiin välähdyksenomaisesti kuvaa hyvännäköisen naisen kasvoista yhdelle tutkimusryhmälle ja tavallisennäköisen naisen kuvaa toiselle ryhmälle, tutkittavien käsitykset omasta ulkonäöstään eriytyivät: viehättävän naaman nähneet arvioivat itsensä sen jälkeen vähemmän viehättäviksi kuin ne, joille oli näytetty tavalliset kasvot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kukaan tutkituista ei muistanut nähneensä kuvia lainkaan.

Lue lisää ajatuksen voimasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla