
Peltisilakat kypsyvät rapsakoiksi uunin grillivastuksen alla.
NELJÄLLE
Yksi annos 280 kcal, laktoositon, munaton
½ kg silakkafileitä
½ dl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
vastajauhettua valkopippuria
ruiskorppujauhoa
KYLMÄKASTIKE
1 dl laktoositonta kevytranskankermaa
3-4 murskattua valkosipulinkynttä
½ tl vastajauhettua mustapippuria
½ tl suolaa
1. Sekoita rypsiöljy ja soijakastike. Sivele uunipelti seoksella ja aseta silakkafileet pellille nahkapuoli alaspäin. Voitele fileet öljyseoksella, ja sirottele kevyesti valkopippurilla. Ripottele päälle ohut kerros korppujauhoja.
2. Kuumenna uunin grilli 250 asteeseen, aseta pelti toiseksi ylimmälle tasolle ja grillaa kaloja 6-8 minuuttia.
3. Sekoita murskatut valkosipulinkynnet ja muut kastikeainekset pieneen tarjoiluastiaan. Voit vaihdella ainesten suhteita mieltymystesi mukaan.
Tarjoile keitettyjen perunoiden tai kokojyväriisin ja raikkaan vihersalaatin kanssa.
Kokeile myös:
VINKKI
• Kylmäkastikkeesta saa kevyemmän kevytkermaviilillä (2 % rasvaa). Voit myös jättää siitä suolan pois.
OIVALLUS
• Silakka kuuluu rasvaisimpiin kaloihimme, joten se on hyvä pehmeän rasvan lähde. Rasvapitoisuus on korkeimmillaan syksyllä, kesällä kudun jälkeen se on alhaisempi.