Pehmoiset Amerikan herkut täytetään vasta juuri ennen tarjoilua.

14 KPL KAKSINKERTAISIA LEIVOKSIA

TAIKINA
3 1/3 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
100 g rasiamargariinia (leivontaan soveltuvaa)
1 1/3 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl ruokakermaa (rasvaa 15 %)

TÄYTE
1 prk (200 g) maustettua kuningatar- tai vaniljarahkaa (rasvaa 7 %)
30 g tummaa suklaata hienoksi raastettuna

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, leivin- sekä kaakaojauhe, ripaus suolaa ja vaniljasokeri.

3. Vatkaa toisessa kulhossa sähkövatkaimella margariini ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Lisää ruokakerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoseos lastalla käännellen. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa.

4. Ota taikinasta pieniä nokareita kahdella lusikalla ja nosta nokareet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä nokareiden väliin leviämisvaraa. Voit myös pursottaa taikinasta pyörylöitä.

5. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä pohjat ritilällä ennen täyttämistä.

6. Raasta tumma suklaa hienoksi ja yhdistä se rahkaan. Annostele pohjalle nokare täytettä ja nosta toinen pohja päälle kanneksi.