Mustaherukat maistuvat valkosuklaan seurana tortussa.

12 ANNOSTA

Yksi annos 394 kcal

100 g valkosuklaata
2  dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
¾ dl (rasvatonta) maitoa
½ prk (125 g) maitorahkaa
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 limetin kuori ja mehu
200 g mustaherukoita

Limettimousse

2 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
2 dl kevytvispiä
1 limetin kuoriraaste
1 tl limetin mehua
2 rkl sokeria

Koristeluun
Mustaherukoita, sitruunamelissan lehtiä

Sulata suklaa ja yhdistä rasvaan. Lisää maito ja rahka. Lisää jauhot seokseen. Vatkaa sokerit ja kananmunat kevyesti keskenään, kääntele jauho-suklaaseokseen. Lisää lopuksi limetin mehu ja kuoriraaste.

Voitele ja korppujauhota pieni (halk. noin 20 cm) piirakkavuoka. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Kaada mustaherukat väliin ja kaada loppu taikina päälle.

Paista torttua uunissa 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna jäähtyä. Sekoita limettimoussen ainekset keskenään. Levitä mousse tortun päälle. Koristele herukoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Kokeile myös näitä reseptejä:

Valkosuklaa-vadelmakakku

Hiekkakakut