Lääkäri Risto Laitila jätti 17 vuotta sitten hyvän viran ja aloitti rennomman elämän. Sairaanhoitajavaimo Anne Korpela tosin avitti yhden miehen lääkäriaseman pystyttämisessä. Ratkaisu kantaa yhä, sanoo Laitila.

Tätä päivää mies ei helpolla unohda: On vuosi 1999, Risto Laitila tarttuu rispaantuneeseen lääkärinlaukkuunsa ja starttaa auton kotipihallaan Pihtiputaan Kärväskylällä, mutta ei ajakaan enää 12 kilometrin matkaa työpaikalleen kunnan terveyskeskukseen.

Laitila on juuri jättänyt lääkärinvirkansa, kun ei virkavapaata saanut, ja päättänyt perustaa yksityisvastaanoton samaan keskisuomalaiseen kuntaan.

Paitsi että ei ole mitään yksityisvastaanottoa. On vain se Orionilta valmistujaislahjaksi saatu salkku ja tyhjä ajanvarauskirja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäiset potilaat ovat sattuneet huomaamaan puhelinnumeron paikallislehdessä. Selkäkipuinen kukkakauppias saa kortisonipiikin, ajokorttiaan uusiva seniori näöntarkastuksen ja nuhakuumeinen lapsi lääkereseptin. Uusi elämä yksityislääkärinä on alkanut, ja Laitila on onnellinen mies.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

17 vuotta myöhemmin on pakko kysyä, mikä ihme sai nelikymppisen kolmen lapsen isän jättämään hyvän viran ja aloittamaan kaiken melkein tyhjästä?

–Rakkaus medisiinaan ja ihmisiin. Se kantoi silloin ja kantaa yhä, Risto Laitila sanoo ja lisää:

–Oli siinä takana aitoa slaavilaista laiskuuttakin, luovuushan lähtee laiskuudesta. Niin vähän töitä kuin mahdollista, että jäisi aikaa kaikkeen muuhun.

Kuulostaa unelmalta, joka valitettavasti useimmilla jää toteutumatta. Mutta olisiko Pihtiputaan tohtori onnistunut slaavilaisessa haaveilussaan?

 

Lue lisää Laitilan slaavilaisesta elämänasenteesta: Hyvä terveys 7 / 2016

Raimo

Kalastatko kuhaa sen takia kun sitä on siinä järvessä vaiko että kuhassa olisi jotain terveellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla