Mitä leikittäis? Serkkujen suhdetta lujittaa yhteinen lähipiiri, ja yleensä yhteiset leikit löytyvät hyvin. Kuva: iStockphoto
Mitä leikittäis? Serkkujen suhdetta lujittaa yhteinen lähipiiri, ja yleensä yhteiset leikit löytyvät hyvin. Kuva: iStockphoto

Parhaimmillaan serkuksille kehittyy ainutlaatuinen ja läheinen suhde.

1. Kuin sisarukset, mutta ilman riitoja

Serkukset kasvavat samojen sukulaisten ympäröimänä, mutta eivät asu samassa kodissa. Tämän vuoksi serkukset eivät välttämättä riitele yhtä paljon kuin saman katon alla asuvat sisarukset.

Kuitenkin side serkkujen välillä on parhaimmillaan yhtä läheinen kuin sisaruksilla. He ovat läheistä sukua toisilleen ja ovat tunteneet toisensa syntymästään lähtien. Varsinkin jos serkukset ovat suhteellisen saman ikäisiä, he kasvavat yhdessä ja luovat yhteisiä muistoja. 

Serkuksilla on myös osin samat isovanhemmat, ja he saattavat vierailla myös mummin tai ukin luona yhdessä. Ihan kuin sisarukset!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. He tajuavat perheidensä outoudet

Serkukset viettävät aikaa samoissa perheympyröissä. Siispä heillä on hyvä käsitys siitä, millaisia erikoisia tai ihania juttuja kummankin perheeseen kuuluu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teini-ikäiset serkukset saattavat lähentyä entisestään, sillä he voivat jakaa toisilleen omien vanhempiensa kommelluksia ja ärsyttävyyksiä, ilman että toiselle pitää selittää kenestä sukulaisesta taas olikaan kyse. 

3. Serkut viettävät paljon aikaa yhdessä

Serkusten kanssa saa helposti sovittua leikkitreffejä, sillä heidän vanhempansa ovat toisilleen läheisiä oman sisaruussuhteensa vuoksi. 

Yleensä serkuksille löytyy yhteinen sävel myös leikeissä nopeasti, sillä serkut ovat nähneet ja eläneet toistensa kanssa vauvoista lähtien. Yhtä läheistä suhdetta on vaikeaa saada myöhemmin elämän varrella tavattujen ystävien kanssa.

4. Yökylään on helppo mennä

Serkun luo voi olla helpompaa mennä yöksi kuin kaverille, sillä serkun vanhemmat ovat tuttuja entuudestaan.

Lisäksi yökyläilevän lapsen vanhemman ei tarvitse huolehtia siitä, miten lapsi pärjää yökylässä ja tuleeko hänelle kenties kova ikävä kotiin. Yleensä serkusten vanhemmat ovat hoivanneet sisarustensa lapsia jo aiemminkin, joten he tietävät mikä auttaa orastavaan koti-ikävään.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla