Perinteinen vai kansainvälinen? Leffanimi vai vaarin kaima? Vanhemmat kertovat, millä perusteella valitsivat lapsen nimen.

”Järvien miehenä ja merien naisena aava vesi ja ranta olivat molempien mielestä kauneinta tytöllemme. Hän sai nimen Aava.”

”Raja 1918 -elokuvassa Minna Haapkylän esittämällä päähenkilöllä oli Edvin-niminen veli. Pieni rooli, mutta nimi jäi mieleen väkevästä kohtauksesta, jossa veli kuoli. Nimi oli päätettynä jo 10 vuotta ennen poikamme syntymää.”

”Eevi on ihanan simppeli, yhtä aikaa moderni ja perinteinen suomalainen nimi. Halusimme ajattoman ja yksinkertaisen kauniin nimen, jota ei olisi joka toisella luokkakaverilla (emme tosin arvanneet, että seuraavana vuonna Eevi olisi suosituin tytönnimi).”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Meille oli tärkeää, että nimi sopii sekä lapselle että aikuiselle.”

”Oona Ella Illusian ensimmäinen nimi on 6-vuotiaan isoveljen ehdotus Fort Boyard -sarjassa kilpailevan Oona Kivelän mukaan. Illusia on annettu Yrjö Kokon Pessi ja Illusia -kirjan keijukaisen mukaan ja liittyy vanhempien rakkauteen luontoon ja kirjallisuuteen. Keskimmäinen nimi on yksinkertaisesti kaunis.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Laskettu aika oli huhtikuussa, mutta raskaus meni melkein kaksi viikkoa yli ja toukokuun puolelle. Lapsi sai luvan olla Touko.

Kun on koko ikänsä luullut jäävänsä lapsettomaksi ja saa 35-vuotiaana erittäin toivotun esikoisen, Onni-nimi on selvä. Toinen poika olisi ollut Toivo, mutta kuopuksesta tuleekin tyttö.”

”Emme halunneet kutsumanimeen ääkkösiä tai ärrää.”

”Bongasin Ellen-nimen kirjasta, jonka ostin Skotlannin matkalta. Se jäi sointumaan mieleeni kauniisti kuin joulukellon helähdys joka kerta, kun lausuin sen. Kiinnyin nimeen samalla kun vauva kasvoi mahassani. Lisäksi huomasin olevani raskaana juuri tällä Skotlannin matkalla.”

”Meidän Saima sai alkunsa keskellä Saimaata kesälomareissulla. Tästä johtuen nimi kolahti erityisesti. Halusimme myös nimen, joka ei ole ihan tavallisimmasta päästä.”

”Jokainen lapsi on yksilö ja ansaitsee ihan oman nimen. Emme ole jatkaneet suvussa periytyviä nimiä.”

”Olen aina tykännyt Remy-nimestä ja ihastuin siihen vielä enemmän, kun näin Rottatouille-animaatioelokuvan, jossa päähahmon nimi on Remy. Asumme Australiassa, ja meille on tärkeää, että nimi helppo lausua sekä suomeksi että englanniksi.”

”Halusimme, että nimi sointuu sukunimeemme ja on niin selkeä, ettei sitä tarvitse tavata joka kerta. Nimi ei myöskään saa olla sukupuoleton. Pojastamme tuli Otso.”

Lähde: Vauva.fin kysely

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla