Kuvat
iStock
”Syömään!” Arjesta tutut asiat, kuten ruuan laittaminen leikkikeittiössä, innostavat lasta monissa kehitysvaiheissa. Kuva: iStock
”Syömään!” Arjesta tutut asiat, kuten ruuan laittaminen leikkikeittiössä, innostavat lasta monissa kehitysvaiheissa. Kuva: iStock

Hyvä lelu saa uusia käyttötapoja sitä mukaa, kun lapsi kasvaa. Kokosimme vinkit turvallisten ja pitkäikäisten lelujen valintaan.

1. Katso eteenpäin

Vauvat ja taaperot kehittyvät vauhdilla, ja lelusuosikit vaihtuvat tiuhaan. Kun valitset lelua pienelle, katso muutama kuukausi eteenpäin: millaisia kehitysvaiheita on tulossa? Yritä valita lelu tulevan tarpeen mukaan, niin sen käyttöikä pitenee. Esimerkiksi hyvä peli vaikeutuu asteittain, niin että lapsi pystyy osallistumaan pelaamiseen muun perheen kanssa.

2. Anna tilaa mielikuvitukselle

Nappivalinta taaperolle on lelu, joka jäljittelee oikeaa arkea. Lääkärilaukku, keittiösetti ja siivousvälineet taipuvat moneen leikkiin. Lelut saavat myös uusia käyttötapoja ja merkityksiä sitä mukaa, kun lapsi kehittyy, joten lapsi jaksaa kiinnostua niistä pitkään.

Suomessa myydyt lelut ovat tiukasti testattuja ja yleensä turvallisia.

3. Haista pakettia

Varmista, että lelu on turvallinen, eli sen valmistuksessa ei ole käytetty haitallisia materiaaleja eikä se sisällä käyttäjälleen liian pieniä osia. Hyvä keino on avata paketti ja haistella: jos lelun valmistuksessa on käytetty haitallisia kemikaaleja, ne haisevat voimakkaasti. Suomessa myydyt lelut ovat tiukasti testattuja yleensä turvallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Valitse kestäviä materiaaleja

Laadukkaat luonnonmateriaalit ovat kestävä valinta myös ympäristön kannalta. Ympäristötaakkaa vähentää myös se, että lelu kestää käytössä pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkit antoi toimitusjohtaja Jonna Holmberg Kiddexiltä.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla