Joogaopettaja Kylli Kukk näyttää videolla, miten taukojumppaat niveljoogalla.

Vedä keuhkot täyteen happea. Klikkaa taukojumppa pyörimään ja anna kehon virkistyä vaikka kesken työpäivää. Muutaman minuutin taukojumppaan on aina aikaa.

Vierailija

Video: Notkista selkä

Nukuin huonosti yöllä ja nousin ylös. Eksyin aikaa kuluttaessani näille sivuille. Tein kaikki Kyllin lempeät jumpat. Menin takaisin nukkumaan ja hetken päästä alkoi selkäranka kuumottamaan ja nukahdin. Loppuyö menikin sitten rauhallisessa unessa. Kiitos, tästä vinkistä.
Lue kommentti

Laulaja Irinan kanssa juttelimme mm. siitä, pitäisikö äideillä olla kotonaan oma ”man cave”, paikka jonne vetäytyä ihan omiin oloihinsa. Siis muu kuin keittiö! Entä missä Irina itse rentoutuu parhaiten?

Lue myös, miksi Irina on aina kammonnut konflikteja. Muistathan, että tilaajana voit lukea uuden lehden maksutta osoitteessa digilehdet.fi/hyva-terveys.

Kumara sometusasento, "somejumi", sotkee lantion ja rintakehän keskiasennon, joka on hyvän ryhdin a ja o. Katso videolta, miten löydät sen.

Brother John

Hyvän ryhdin peruspalikat kuntoon: näin haet lantion ja rintakehän keskiasennon

”Someselkä”, ”somehartiat” tai ”someniska” (”textneck”) tulevat kaikki pyöreäselkäisyydestä. Siihen on paras ja käytännössä ainut kunnolla toimiva apu istuminen yläkroppa rennossa mutta liikeaktiivisessa, hyvässä ”seisomaryhdissä” ja jalat tuettuina istuinluista muita mikrovirtauksia juuri häiritsemättä. Tämä ihmetemppu voidaan tehdä keskiraollisella ja keinuvalla satulatuolilla joka on varmasti muotoiltu ihmisen anatomian mukaan (useimmat eivät ole).
Lue kommentti