Kysyisin 19-vuotiaan poikani aknesta. Hänellä on ollut kasvoissa ja selässä finnejä vuosia. Finneistä osa muuttuu paiseiksi. Finnit myös puhkeavat vuotamaan verta, jolloin jää arpia. Hän pesee kasvot 2 krt/pv apteekkituotteilla (Vichy Normaderm), käyttää puhdistusgeeliä, kasvovettä ja sekaihon kosteusvoidetta sekä kuorii kasvot ainakin 2 krt/viikko, ulkoilee paljon, juo vettä runsaasti, syö kasvispitoista ruokaa, välttää rasvaa ja suolaa, ei polta eikä juo alkoholia yms eli tekee kaikkensa ihon hyväksi ja silti iho kukkii.
Mitä tehdä? Hän käy kosmetologilla ihonpuhdistuksessa 2 kk välein, tämä suositteli ihotautilääkärille menoa, koululääkäri ei vielä suosittanut, ei kuulemma ole niin paha iho kun finnejä on vain noin 20 kpl kerrallaan. Stressi lisää finnejä, tänä keväänä yo-kirjoitukset ja pääsykokeet saivat ihon suorastaan lehahtamaan finneihin... Kerrothan mitä tehdä ihon kanssa, kiitos!
 
Akne on ns sisäsyntyinen (immunologinen) tulehduksellinen ihosairaus. Ongelma ei ole siinä että syödään epäterveellisesti tai ei puhdisteta ihoa riittävästi.

Akne voi olla lievä, jolloin ihonpuhdistus kosmetologilla ja käsikauppavalmisteet voivat auttaa. Keskivaikeassa ja vaikeassa aknessa tarvitaan reseptilääkkeitä. Lisäksi aknen hoitoon voidaan käyttää erilaisia laite- ja valohoitoja, kuten LED, valoimpulssi, laser ja radiofrekvenssi.
Kerrotte, että pojan ihon jää jo aknetulehduksesta arpia, jolloin kysymyksessä on todennäköisesti sisäistä lääkehoitoa vaativa tilanne.

Aknearpien hoito myöhemmin ei ole helppoa ja akne pitäisi hoitaa ennen pysyvien arpien kehittymistä. En ymmärrä, miksi pitäisi odottaa tilanteen pahenemista ja seurata arpien kehittymistä. Vaikeakin akne voidaan nykyään useimmiten ihotautilääkärin määräämillä lääkkeillä ja muilla hoidoilla parantaa kokonaan. Suosittelen, että kääntyisitte ihotautilääkärin puoleen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysytt√§v√§√§ Hyv√§n terveyden asiantuntijoilta? Lue lis√§√§ Kysy asiantuntijalta ‚Äďsivulta.

Olen parikymppinen nuori nainen pääkaupunkiseudulta, ja kosmetologin opastuksella löysin luonnollisen Bion-aknenhoitosarjan.

Kyseinen sarja ei sisällä ollenkaan iholle pahoja ainesosia (esim benzoyl peroksidea, joka on itselleni aiheuttanut pahan reaktion), kaikki vaikuttavat ainesosat ovat täysin luonnollisia.

Nyt on menossa kahdeksas hoitoviikko, ja ihossani on tapahtunut huomattava muutos. Kasvot ovat rauhoittanut ja ruvenneet "häivyttämään" pikkuhiljaa tummia akneläiskiä ja näppyjä iholta, eikä finnit ole enää märkiviä.

Olen kyseiseen sarjaan erittäin tyytyväinen, ja suosittelen jokaisen muunkin aknesta "kärsivän" testaamaan tuotteita - itse avun saaneena!

  • yl√∂s 30
  • alas 21

Sama täällä. Kiva lukea että joku muukin on saanut apua samasta sarjasta.

Itse hiukan kyllästyneenä lueskelen näitä artikkeleita, joissa kerrotaan että ruokavaliolla ei ole merkitystä ja että antibiootilla hoidetaan..

Maito ja sokerituotteet kun vähentää ruokavaliosta, huomaa varmasti jokainen eron. Ja mielestäni antibiootit eivät voi olla ainainen apu aknen hoitoon, tutkimuksissa todettu yhteyksiä suolistosyöpään ja tietenkin immuunivasteen huomattavaa laskua!

Ihotautilääkäreillä täällä suomessa vielä paljon opittavaa, heidänkin pitäisi opiskella vaihtoehtohoitoja joiden tulokset ovat yhtä hyviä ellei parempiakin kuin antibioottien ja kortikosteroidivoiteiden!

 

  • yl√∂s 27
  • alas 27
Sisältö jatkuu mainoksen alla