Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Minulle tulee nenään, leukaan ja otsaan paljon mustapäitä. Olen yrittänyt vaikka mitä kotihoitoja ja puhdistusaineita ilman suurempia tuloksia. Millä näitä ikäviä ystäviä voisi saada pois ja ehkäistyä?

Taipumus mustapäiden kehittymiseen on ihon ominaisuus, joka on usein perinnöllinen. Siihen vaikuttavat stressi, hormonitoiminta, jossain määrin ruokavalio, mahdolliset lääkitykset ja sairaudet.

Kotihoitoon kuuluvat hellävaraiset puhdistusaineet, miedot ihon kuorinnat, hellävarainen neulausrullaus (esim. Filorga Mesotherapist) ja paikallinen C-vitamiini tai retinolivalmiste. Kuorinnan kanssa pitää olla maltillinen, sillä liiallinen kuorinta voi lisätä näppylöitä ja ihon punoitusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rasvoittuvaan ihoon on apua myös Lumitherapist LED -kotihoidosta. Päivittäisellä oikein valitulla koti­hoidolla tilanne pysyy yleensä hallinnassa, mutta ihotyyppiään ei pysty vaihtamaan. Kotihoidon lisäksi kannattaa käydä kosmetologilla ihonpuhdistuksessa ja samalla tarkistaa, että kotihoitotuotteet ovat sopivia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hankalassa tilanteessa ihotautilääkäri voi kirjoittaa reseptivoiteita, jotka supistavat huokosia ja vähentävät mustapäiden kehittymistä.
 

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Ensin kuumaan saunaan, kovat löylyt (ihohuokoset aukeaa) saunasta suihkuun peseydy ja pese naama myös huolella !  Poistu suihkusta, kuivaa itsesi pyyhkeellä hyvin ! Mene wc:hen peilin eteen purista mustapäät pois sormen teräviä kynsiä apuna käyttäen. Kun iho madot on poistettu ota pumpulia ja kostuta sitä runsaalla määrällä desifiointiainetta ja hiero sitä naamaasi, puhdista hyvin mustapää kohdat! Kirvelee paljon mutta auttaa ! 

 

 

  • ylös 20
  • alas 25

Viljaton ruokavalio ja tupakoinnin lopettaminen hävitti mustapäät minulla. Pesen normaalisti lumenen rasvoittuvalle iholle tarkoitetulla pesuaineella.

  • ylös 14
  • alas 17
Sisältö jatkuu mainoksen alla