Kuivasilmäisyys on yksi yleisimmistä silmävaivoista, ja sitä esiintyy kaikenikäisillä suomalaisilla.

Kuivasilmäisyyden oireita ovat muun muassa roskan tai hiekan tunne silmässä, silmien kutina tai kirvely, valonarkuus ja silmien väsyminen.

Kuivasilmäisyyttä ilmenee, kun silmässä on liian vähän kyynelnestettä, tai kyynelnesteen koostumus on väärä. Kun silmä ei pysy kosteana silmänräpäysten välillä, seurauksena saattaa epämukavuuden tunteen lisäksi olla myös toistuvat silmätulehdukset. 

Yleisiä syitä kuivasilmäisyyteen ovat silmän rasittuminen, koneellisen ilmastoinnin synnyttämä kuiva sisäilma ja silmän kirurgiset toimenpiteet, kuten taittovirheen korjausleikkaus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös orastava kevät ja koronapandemian vuoksi pitkään jatkuneet poikkeusolot vaikuttavat osaltaan silmien hyvinvointiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässä kolme ajankohtaista — ja ehkä yllättävääkin — kuivasilmäisyyden aiheuttajaa: 

 1. Kasvomaskien käyttö
  Kasvomaskia säännöllisesti käyttävien keskuudessa on raportoitu kuivasilmäisyydestä myös sellaisten keskuudessa, jotka eivät aiemmin ole kyseisestä vaivasta kärsineet. Syynä tähän on kasvomaskin silmille kanavoima hengitysilma,
 2. Lisääntynyt ruutuaika
  Kotona eristyksissä vietetty aika on lisännyt muun muassa televisionkatselua sekä tietokoneen ja pelikonsoleiden parissa vietettyä aikaa. Lisääntynyt intensiivinen ruudun parissa vietetty aika lisää myös kuivasilmäisyyden oireita. 
 3. Siitepölyallergia
  Lumen sulamisen jälkeen kuivunut maa pölyää, ja kesän lähestyessä myös kasvien siitepölyn määrä ilmassa lisääntyy. Kaikki silmiin kulkeutuvat pienhiukkaset aiheuttavat silmän ärtymistä.  

Kuivasilmäisyyden oireita voi tehokkaasti lievittää itsehoitotuotteina saatavilla olevilla voitelevilla silmätipoilla, kuten Systane® COMPLETE.

Systane® COMPLETE voitelevat silmätipat

 • Rauhoittaa, kosteuttaa ja lievittää oireita optimaalisesti.
 • Suositellaan kaikentyyppisen kuivasilmäisyyden oireiden lievittämiseen.
 • Optimoi kyynelkalvon kosteutuksen ja lipidien saannin.
 • Nanokokoiset lipidipisarat vakauttaa ja korjaa kyynelkalvon aukkoja.
 • Edistää koko kyynelkalvon rakenteen korjautumista ja stabiloitumista.
 • OSTA HETI

Sisältö jatkuu mainoksen alla