Hyvinvoiva iho säilyy heleänä kaupungissakin, kun sitä hoitaa oikein - sisäisesti ja ulkoisesti. Ota vinkit talteen ja testaa samalla hyvinvointitietämyksesi.

Kukapa ei haluaisi hyvinvoivaa ihoa. Sen lisäksi, että se on kaunis, se suojaa kehoa ulkoisilta uhilta, kuten mikrobeilta, kemikaaleilta ja haitalliselta säteilyltä. Iho myös säätelee kehon lämpöä ja kosteutta sekä tuottaa D-vitamiinia.

Ihon tehtävä ei ole helppo. Kaupunki pölläyttää pölynsä ja saasteensa kasvoille. Aurinko paahtaa, ja kun paahde lakkaa, alkaa kuivan sisäilman kausi. Periaatteessa iho voitelee itsensä juuri sopivan notkeaksi ja vettä hylkiväksi, muttei aina onnistu siinä. Moni tarttuu voidepurkkiin.

- Ihonhoitotuotteet puhdistavat, kosteuttavat ja suojaavat. Itsekin käytän niitä, mutta tärkeintä on varmistaa, että koko keho voi hyvin. Terveys ja hyvä olo näkyvät ihossa. Ihminen on kokonaisuus, sanoo kliininen ravintoterapeutti Sinikka Pakeman.

Iho kiittää terveellisestä ravinnosta, liikunnasta ja hyvästä mielestä

Jatkuvasti uusiutuva iho tarvitsee rakennusaineita ja energiaa, joita keho tuottaa ravintoaineista. Ravintoaineet tulevat ruuasta, mutta Pakeman muistuttaa, että ne imeytyvät kunnolla vain, jos ruuansulatuskanava on kunnossa. Ei siis auta kerätä lautaselle vain ihoa hoitavia ruoka-aineita, vaan on ajateltava koko kehon vointia.

- Tasapainoisen ruokavalion lisäksi aineenvaihduntaan vaikuttavat myös liikunta, stressi ja uni. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Liikunta parantaa muun muassa hidasta aineenvaihduntaa ja verenkiertoa ja helpottaa stressinhallintaa.

- Stressi puolestaan vaikuttaa hyvin yksilöllisesti. Monellahan siitä tulee juuri vatsavaivoja, ja näin sekin haittaa ruuansulatuskanavan toimintaa, Pakeman sanoo. Hän huomauttaa, että niin liikunta kuin rento mielikin parantavat unta, mikä näkyy myös ihossa.

- On hienoa, että ihmiset oppivat uusia tapoja liikkua ja hallita stressiä. Itse liikun paljon ja viime aikoina olen opiskellut kovasti mindfulnessia. Terveellisinkään ruokavalio ei riitä yksin.

Testaa ihotietämyksesi alla olevalla testillä – saat samalla hyvinvointivinkkejä.

Jos testi ei näy oikein, voit tehdä sen myös täällä.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suojaa ihoasi ulkoiselta rasitukselta

1. Nivea Urban Skin Detox Face Mask -kasvonaamio syväpuhdistaa ihon minuutissa. Lue lisää >>
2. Nivea Urban Skin Protect Day Cream -päivävoide suojaa ihoa epäpuhtauksilta ja auringolta suojakertoimella 20 sekä rauhoittaa ihoa. Lue lisää >>
3. Nivea Urban Skin Detox Night Cream -yövoide aktivoi ihon omaa kykyä suojautua. Lue lisää >>
Urban Skin -sarjaan kuuluu myös kosteuttava naamio sekä ihohuokosia supistava naamio. Tuotteet ovat saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla