Ruoka on oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartanolle enemmän kuin ravintoa: se on taidetta. Mielessään hän aloittaa uuden elämän joka viikko, mutta ikä on tuonut armollisuutta.

Ruoka on oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartanolle, 43, taidenautinto. Se vaikuttaa moneen aistiin, kuten ooppera. Hän rakastaa ruoanlaittoa ja sen kaikkia vaiheita suunnittelusta tarjoiluun.

– En ole ikinä ajatellut, että ruoka olisi vain polttoaine. Palkitsen itseäni ja hemmottelen lähipiiriäni ruoka- ja juomanautinnoilla.

Harkiten hiilihydraatteja

Jo pari vuotta laulaja ja hänen miehensä Antti-Pekka Kartano ovat olleet hiilihydraattitietoisia. He syövät täysjyväviljaa, mutta välttelevät sokeria ja vaaleaa viljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Onneksi makea ei edes maistu Johanna Rusanen-Kartanolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Joskus on kuitenkin saatava pastaa, vaikka yksinkertainen laskutoimitus kertoo, etten saa sitä tavallisena päivänä kulutettua.

Dieetit mennyttä elämää

Painoaan laulaja ajattelee joka päivä. Hän aloittaa uuden elämän aina maanantaisin, kuukauden ensimmäisenä päivänä ja uutena vuotena. Hän on kokeillut kaikki maailman dieetit, ja joka kerta lihonut laihdutetut kilot takaisin.
 
Nyt Rusanen-Kartano on päättänyt olla itselleen armollisempi ja luottaa kuurien sijasta pieniin muutoksiin. Tavoitteena ei niinkään ole laihtuminen vaan hyvä olo ja jaksaminen.

Yhtenä keinona painonhallinnassa on liikunta. Hän käy kolmena aamuna viikossa vesijuoksemassa ja kotona crosstrainer saa kyytiä kahdesti viikossa.

–  Ehkä saan tänä keväänä kuntoon pyöräni, joka on ollut ruostumassa talon seinustalla, pyöräilystä pitävä Johanna Rusanen-Kartano suunnittelee.

Vihersmoothie antaa elinvoimaa

Laulajan vastustuskyky on huippuluokkaa.

– En sairasta juuri lainkaan flunssia. Äitini oli aivan samanlainen.
 
Vihersmoothiet pitävät laulajan iskussa: hän heittää blenderiin viherjauheita, salaatinjämät, tuoretta inkivääriä sekä jäitä ja tilkan vettä.

– Ihan tunnen, kuinka suonet täyttyvät elinvoimalla.

Lue lisää:

Vaihda hiilarit parempiin
Uutta potkua painonhallintaan

Ikä: 43
Ammatti: Oopperalaulaja, sopraano. Esittää myös kevyempää musiikkia, kuten operetteja, musikaaleja, elokuvasävelmiä ja jazzia.
Perhe: Aviomies, kuljetusyrittäjä Antti-Pekka Kartano ja poika Aleksanteri, 6. Asuvat Siuntiossa.
Ajankohtaista: Kansallisoopperan Kullervo (suorana Yle Teemalta 27.2.2015). Veljensä Ville Rusasen kanssa RSO:n solisteina Aulis Sallisen 80-vuotisjuhlakonsertissa toukokuussa 2015. Kesällä 2015 Oskar Merikannosta kertova ooppera Elämälle Ilmajoen musiikkijuhlilla ja Tosca Savonlinnan oopperajuhlilla.

Ihanaa,mahtavaa ja täydet pisteet elämän asenteestasi Johanna.. Olen nähnyt Sinut aina sillointällöin telkkarissa ja että olet upea ja suorastaan sädehdit. Mikä hemskutin laki se sanoo että jokaisen naisen olisi oltava semmoinen arotuulen raiskaama vinkuheinä?? Eikö noita kukkakeppejä ole jo ihan tarpeeksi.. Itsekin naisena en ole mikään heinäseiväs ja ihan tyytyväinen kiloihini. Tulinkin niin hitsin hyvälle tuulelle kun luin näin aamukahvin seurana tuon juttusi.. Minäkin olen erikoistunut niihin maanantai päiviin, hih hih.. Pysy tuollaisena kuin olet,luojamme luomana , mahtava äänisenä ilon tuojana..

  • ylös 11
  • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla