Valoisat illat houkuttelevat liikkumaan, eikä makeakaan maistu kuin pimeään vuodenaikaan. Kun aloitat nyt, saat kehon lomakuntoon kesäksi ja mielen virkeäksi.

Kuukauden päästä alkaa kesä, ihanaa! Miten mukava olisi aloittaa loma energisenä ja hyväkuntoisena, vaikka pari kiloa kevyempänä. Olisi virkeä ja tarmokas olo heti!

Monesti totuus on toinen: ensimmäinen vapaa viikko menee väsymyksestä toipumiseen. Mitä hyvien päivien haaskausta!

Jotta saisit lomasta kaiken irti, valmistaudu siihen jo nyt. Aloittaminen on yksinkertaista. Syöt, kunnes nälkä lähtee ja menet ulos ja kävelet. Silti moni tekee mutkattomista asioista monimutkaisia. Ajaa autolla lyhyetkin matkat, tankkaa vääränlaista ruokaa liian suuria määriä. Ei ole ihme, jos kunto laskee ja mieliala sen mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pienillä muutoksilla saa kuitenkin aikaan suuria. Tieto ei ole uusi, mutta entä jos nyt ottaisit sen todesta? Ajankohtakin on mitä parhain, sillä kaupoissa on päivä päivältä runsaammin tuoreita kasviksia ja vuorokaudessa enemmän valoisia tunteja käytettäväksi ulkoiluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terveyshyötyjä tulee nopeasti, kannustaa fysioterapeutti ja omavalmentaja Terhi Savolainen Vierumäen urheiluopistolta.

— Liikunnan myötä energiankulutus kasvaa, aineenvaihdunta vilkastuu ja hapenottokyky paranee. Tästä on etua palautumisessa ja painonhallinnassa.

Onnistuneen kuntostartin avainsanoja ovat säännöllisyys ja annoskoko. Päivässä tulisi syödä 5–7 ateriaa. Se tarkoittaa ruokailua kolmen neljän tunnin välein.

Tahti kuulostaa tiheältä. Mutta tepsii, jos tahdot eroon talvikiloista. Kun ateriointivälit säilyvät lyhyinä, nälkä pysyy poissa ja annokset voi pitää pieninä. Näin vältyt ähkyltä ja sen aiheuttamalta väsymykseltä.

— Kun keho saa tasaisesti energiaa, olo säilyy reippaana koko päivän. Tiivis ateriarytmi parantaa myös ravintoaineiden imeytymistä, Terhi Savolainen sanoo.

Lue lisää
Aloita kuntoilu näin
Kävely on tehokasta liikunta
Liikunta- ja jumppavideoita löydät täältä

Aterioita alle 400 kcal
Kevyt viikko
Grillaa kevyesti

Sisältö jatkuu mainoksen alla