Kävelyspurtti ennen ateriaa tehostaa sokeriaineenvaihduntaa ja ehkäisee siten diabetesta. Kuusi minuuttia riittää!

Intensiiviset liikuntapyrähdykset ennen aterioita voivat parantaa sokeriaineenvaihduntaa ja siten pienentää diabetesriskiä. Vaikutus jatkuu seuraavaan päivään saakka, Diabetologia-lehdessä julkaistut tulokset osoittavat.

Hyödyt havaittiin, kun diabeteksen esiasteesta eli insuliiniresistenssistä kärsivät osallistujat tekivät minuutin mittaisia, omalle kuntotasolleen raskaita kävelypyrähdyksiä ennen aamiaista, lounasta ja päivällistä. Pyrähdykset toistettiin kuudesti ja niiden välissä levättiin minuutti.

Verrattuna päiviin, joina osallistujat tekivät puolen tunnin kävelylenkit ennen ateriaa, tehopyrähdysten jälkeen osallistujien veren sokeritasot nousivat selvästi vähemmän, ja ne pysyivät alhaisempina vielä seuraavan vuorokauden ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulokset ovat mielenkiintoisia, sillä ne vihjaavat lyhyiden ja intensiivisten liikuntajaksojen parantavan sokeriaineenvaihduntaa tehokkaammin kuin pitempien ja kevyempien jaksojen, joihin liikuntasuosituksissa yleensä kannustetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kovalla sykkeellä tehty supernopea liikuntahetki näyttäisi olevan vähintään yhtä tehokas niin terveys- kuin kunnonkohentamismielessä.

Maailmalla on parin viime vuoden aikana puhuttu HIIT-ilmiöstä. Lyhenne tulee sanoista High Intensity Interval Training, suomeksi kutakuinkin ”kovan tehon intervallitreeni”.

Siinä tehdään lyhyitä, korkean sykkeen harjoituksia, ja ideana on, että harjoitus on todella nopea, vain muutamien kymmenien sekuntien mittainen. Mutta se tehdään ihan täysillä. Niin sanottujen vetojaksojen välissä levätään muutama minuutti.

Insuliiniresistenssi tarkoittaa insuliinin tehon heikkenemistä, jonka takia haimalla on vaikeuksia tuottaa sitä riittävästi, jotta veren sokeritasot pysyvät kurissa. Kun resistenssi kehittyy pitkälle, edessä on tyypin 2 diabetes.

Lähde: Duodecim

Lue lisää Polta rasvaa pikatreenillä

Tehokävely onnistuu helpoiten sauvojen kanssa. Opettele oikea tekniikka Sauvakävelykoulussamme ja lisää vauhtia vähitellen.

Suomalainen elää leivällä, pastalla, puurolla, makaronilla, perunalla, sokerilla, prosessoiduilla kasvirasvoilla (margariini, kasvirasvakerma jne...) ja rasvattomilla sokeririkkailla maitotaloustuotteilla. Ja mikä on lopputulos?

JATKUVA VERENSOKERIN HEITTELY

Lisäksi aliravitsemus aiheuttaa sairauksia:

lihavuusepidemia
diabetesepidemia
osteoporoosin jatkuva kasvu
autoimmuunisairauksien jatkuva kasvu
vatsa- ja suolisto-ongelmien jatkuva kasvu
psyykkisten ongelmien jatkuva kasvu
suolistosairauksien jatkuva kasvu
allergioiden jatkuva lisääntyminen
neurologisten sairauksien jatkuva kasvu
jne...

Suurin osa suomalaisista kuvittelee, että ravinnolla ei ole mitään merkitystä ja vielä harvempaa edes kiinnostaa. Esim. aivot ovat 70% rasvaa ja tarvitsevat hyviä rasvoja joka päivä. Prosessoidussa kasvirasvassa (margariini, kasvirasvakerma jne...) EI ole mitään hyvää rasvaa aivoille eikä muuallekkaan elimistöllemme, päinvastoin. Aikuisen rasvantarve on n. 50-100 grammaa päivässä. Ravinnolla on keskeinen merkitys psyykkiseen ja fyysiseen olotilaan ja terveyteen, joten EI ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

"Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

Yle uutisoi 31.3.2014, että 10 vuoden päästä arvellaan II-tyypin diabeetikoita olevan tuplasti enemmän kuin nyt eli n. 1 000 000. Haastatteli jotain THL:n korruptoitunutta henkilöä ja diabetesliiton lihavaa tiedottajaa.

II-tyypin diabetes on täysin estettävissä ja jo sairastuneet pääsevät oireistaan ja lääkityksestä, mutta ei Puskan uskonnon leipä, margariini ja rasvaton maito ruokavaliolla, jota on harjoitettu liian kauan ja ollaan saatu  lähes koko kansa sairaaksi.

Maailman vauraimmassa maassa syödään ala-arvoista ruokaa myös päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla. Länsimainen lääketiede ei suostu ottamaan ravitsemusta terveydenhoidon osaksi. Ruokapyramideilla ei tehdä mitään, jos ei konkretiaa ravitsemuksesta saada toiminnan tasolle.

Miksi media ei tee mitään?

Pullamössömedia ei uskalla kirjoittaa totuuksia? Pelätäänkö että mainostajat häipyvät? Vai mitä pelätään? Eihän lehdet elä lehtien myynnillä, vaan mainoksilla.

Kun proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien saanti on optimaalista, niin elimistö polttaa rasvaa energiaksi. Ihminen pysyy terveenä, hoikkana ja energisenä. Ja ennenkaikkea verensokeri pysyy tasaisena. Kokeile ja hämmästy.

DIABETEKSEN RUOKAVALIOHOITO

http://www.anttiheikkila.com/blogi/diabeteksen-ruokavaliohoito/

Muitakin kirjoja löytyy. Ihan kirjastosta. Ei maksa mitään. Voi ostaa omaksikin ja lainata kaikille kavereillekkin. Toki rahansa voi säästää lääkäreihin ja lääkkeisiin.

 

D-vitamiinin puutos lisää riskiä sairastua myös II-tyypin diabetekseen.

Tämänkin uuden tutkimuksen mukaan seerumin D-vitamiinitasolla on vaikutusta glukoosinsietoon ja insuliiniresistenssiin. Robert Heaney on maailman kokeneimpia ja arvostetuimpia kalsium- ja D-vitamiinitutkijoita. Hänen mukaansa riittävä D-vitamiini parantaa insuliiniherkkyyttä. Elimistön D-vitamiinitaso, joka täytyy saavuttaa insuliiniherkkyyden parantamiseksi, on vähintään 80 nmol/l:

"the results suggest that a level of at least 32 ng/ml (80 nmol/L) must be achieved to ensure small but useful improvements in both blood sugar control and blood pressure."

Viralliset suomalaiset suositukset eivät tämän tason saavuttamiseksi riitä.

http://www.creighton.edu/publicrelations/newscenter/news/2013/june2013/june62013/heaneygrassroots060613/

D-vitamiinin puute lisää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen.

http://www.clinicalnutritionjournal.com/article/S0261-5614(11)00232-9/abstract

Tyypin 2 diabetesta sairastavien naisten mieliala kohoaa ja kohonnut verenpaine ja paino alenevat puolessa vuodessa, kun heidän seeruminsa D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) nostetaan D-vitamiinilisällä vähintään 95 nanomooliin litrassa (nmol/l), ilmenee uudesta tutkimuksesta. Siinä annettiin D-vitamiinia 175 µg päivää kohti, jolloin S-D-25 nousi 50:sta 95:een. Suomalaisten pitoisuus on keskimäärin alle 50 nmol/l.

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/06/130625091841.htm

Kun D-vitamiinin pitoisuus seerumissa ylittää 82,5 nmol/l, vähenee tyypin 2 diabeteksen riski 25–40 %, ilmenee uudesta amerikkalaisesta tutkimuksesta.

http://care.diabetesjournals.org/content/35/3/565.abstract?sid=401fa1ed-ed3a-41ed-817a-de2e3ac125a3

D-vitamiinin puute lisää lasten diabetesta Suomessa.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/diabetes.htm

Joka on ollut tiedossa yli 10 vuotta.

 

Jos pyrähdys ulos tai kuntosalille ei onnistui tai muuten nappaa, eikös kuntopyörä tai stepperi kotona - ja miksei myös konttorilla - ajaisi saman asian?

Sisältö jatkuu mainoksen alla