Marita Taavitsainen huomasi äidiksi tultuaan, ettei mikään ole entisellään. Elämän huolettomuus on historiaa, ja miehen kanssa on tehtävä selkoa menemisistä.

Laulaja Marita Taavitsainen, 47, eli melkein 40 vuotta itsenäistä elämää omilla ehdoillaan. Hän ajatteli, ettei lasten saaminen muuttaisi mitään, mutta kuinka kävikään.

-Niin hienoa kuin äitiys onkin, se muuttaa ihan kaiken, sanoo Taavitsainen.

Esiintyvän artistin, yrittäjämiehen ja kahden alle kouluikäisen tytön kalentereissa riittää säätämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

-Kommunikointi on ollut liittomme suuri haaste. Kun olimme Tomin kanssa kahdestaan, emme tehneet menoistamme sen kummempaa selkoa toisillemme. Nyt on pakko suorastaan tiedottaa menemisistä ja tulemisista ihan koko ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joskus kun toinen vanhemmista tulee kotiin, toinen lähtee samalla. Tukiverkosto auttaa, mutta Taavitsainen on myös vienyt lapset naapurin rouvalle hoitoon ihan yllättäen.

-Ihanat naapurit!

Pelkokerroin ponnahti ylös

Ennen äidiksi tuloa Taavitsainen eli huolettomammin.

-En ole vielä kohdannut elämässäni suuria tragedioita. Isän kuollessa olin niin nuori, etten osannut surra sitä. Näin äitinä pelkokerroin on kyllä noussut vähän kaiken suhteen, Taavitsainen kertoo.

-Täydennämme tässä Tomin kanssa toisiamme. Hän uskoo aina asioiden menevän parhain päin. Itse käyn kaikki mahdolliset kauhukuvat läpi. Äitini sanookin aina, että maton reunalta ei kovin korkealta putoa.

Kiire on suurin perheen hyvinvoinnin uhka, mutta toisaalta se pelastaakin monelta asialta. Ikäviä asioita ei vaan ehdi jäädä miettimään.

Lue lisää Taavitsaisen Hyvän olon oivalluksista: Hyvä terveys 8 / 2016

Sisältö jatkuu mainoksen alla