2 pientä sydänsalaattia (tai 1/2 jäävuorisalaatti)
2 isoa (luumu)tomaattia
2 kypsää avokadoa
100 g sinihomejuustoa (esim. Roquefort)
170 g fileepekonia
350 g kypsää ja nahatonta broilerinlihaa (mieluummin koipi-reittä)
2 keitettyä kananmunaa
Kastike
1/2 dl punaviinietikkaa
1 rkl Dijoninsinappia
2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
reilu ripaus vastajauhettua mustapippuria
1 dl mietoa oliiviöljyä

1. Paista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan, kuumassa pannussa. Valuta paistettu pekoni talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

2. Kuutioi kypsä broilerinliha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kuori avokadot, poista kivet ja kuutioi tai viipaloi malto. Murenna homejuusto. Halkaise tomaatit, poista niistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Erota keitetyistä kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Silppua valkuaiset ja keltuaiset hienoksi.

5. Huuhtele salaatti ja revi se karkeaksi.

6. Yhdistä kastikeainekset öljyä lukuunottamatta kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana ja koko ajan vatkaten, niin että kastikkeesta tulee tasaista.

7. Sekoita salaattiin osan kastikkeesta ja nosta salaatti vadille. Asettele muut ainekset riveittäin salaattipedin päälle. Valuta päälle loput kastikkeesta. Tarjoa heti.

6 annosta
Valmistusaika 30 min
Gluteeniton

Yhdessä annoksessa
energiaa 500 kcal
hiilihydraatteja 9 g
rasvaa 39 g (tyydyttynyt 16 %, yksittäistyydyttymätön 35 %, monityydyttymätön 7 %)
proteiinia 29 g
kuitua 2 %
suolaa 1,8 %

Sisältö jatkuu mainoksen alla