Kruunaa illallinen grillatuilla ananasrenkailla, jonka höysteenä maistuu siirappinen jogurttikastike.

4 ANNOSTA

Yksi annos 190 kcal, gluteeniton, laktoositon, munaton

1 ananas
2 rkl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 rkl ruokosokeria
10 sitruunamelissan lehteä hyvin hienoksi hienonnettuna

Jogurttikastike
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl vaniljajogurttia
2 tl vehnäleseitä
2 rkl vaahterasiirappia

1. Leikkaa ananaksesta päältä ja pohjasta pois viipale. Leikkaa teräväkärkisellä veitsellä kuori pois. Leikkaa ananas viipaleiksi ja poista esim. omenaporalla kova keskiosa. Sivele viipaleille hieman sulatettua margariinia ja kierittele sokerissa ja sitruunamelissasilpussa.

2. Paahda ananakset grillissä tai muurinpohjapannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

3. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella. Tarjoa grillatun ananaksen kera.