Kuva Andreas Janett
Kuva Andreas Janett

Hanna Sumari luottaa vihanneksiin ja eväisiin. Mihin muihin ravintoasioihin hän kiinnittää huomiota?

Juontaja, toimittaja Hanna Sumari elää terveellistä elämää. Tässä Hannan kuusi vinkkiä siihen, miten ruokavalio pysyy terveellisenä.

1. Juo vihannekset

"Vihanneksia on usein vaikea syödä tarpeeksi. Teen smoothieita esimerkiksi porkkanasta, omenasta, mansikoista ja pinaatista. Smoothieen ei aina tarvitse lisätä jogurttia tai maitoa. Hedelmämehunkin voi korvata tilkalla vettä. Tämä on helppo ja terveellinen eväs."

2. Tumma ennen vaaleaa

"Valitsen aina mahdollisimman tumman värisiä vihanneksia, sillä ne ovat kaikista terveellisimpiä. Tammenlehväsalaatti on jääsalaattia parempi vaihtoehto."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Ei kauppaan nälkäisenä

"Syön sen mitä ostan, joten en mene kauppaan nälkäisenä. Jos mieleni tekee kuitenkin herkkuja, osta karkkipussin sijaan vain kuusi irtokarkkia. Silloin ei jälkikäteen harmita ollenkaan, että söin koko pussin tyhjäksi."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Kysy ravintolassa

"Kysyn aina ravintolassa, mitä annos sisältää. Haluan tietää, paljonko annoksessa on kalaa tai minkä verran vihanneksia. Yleensä vaihdan perunan vihanneksiin tai salaattiin. Joskus muutoksista voi joutua maksamaan muutaman euron lisää, mutta maksan terveydestäni."

5. Salaatinkastike erikseen

"Tilaan salaatinkastikkeen ravintolassa aina erikseen. Silloin kastikkeen määrää voi itse säädellä. Usein esimerkiksi aurinkokuivatun tomaatin öljyinen mehukkuus riittää kastikkeeksi. Pieni lusikallinen öljyä pullosta on valmiskastiketta terveellisempi vaihtoehto."

6. Eväät mukaan

"Teen joskus raakapuuroa mukaan, mutta sen säilyminen on usein ongelma. Ratkaisen sen niin, että sekoitan maustamattoman jogurtin tai rahkan sekä kaurahiutaleiden sekaan jäisiä marjoja. Jäiset marjat pitävät puuron kylmänä."

Perushyvät ohjeet. Itse olen (entisenä karkkihhirenä) huomannut, että se kuusi irtokarkkia riittää. Mutta ennen kuin pääsin siihen asti (edes sen kuuden irtokarkin ostamiseen), olin parisen kuukautta ilman karkkeja.

Mutta nyt kun joskus haluaa namia, nykyään uskaltaa ostaa ja tajuaa, että toi 6 (itselle mieleisintä samaa tai itselle mieleisintä erilaista) irtonamia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla