
1 tlk kikherneitä
1 dl kikherneiden lientä
2 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
Pinnalle
oliiviöljyä
granaattiomenan siemeniä
1. Soseuta kaikki ainekset suolaa lukuunottamatta sauvasekoittimella. Mausta suolalla.
2. Lusikoi hummus tarjolle laakeaan astiaan ja vedä lusikalla pintaan muutama ura. Kaada uriin oliiviöljyä.
3. Koristele granaattiomenan siemenillä. Voit käyttää koristeina myös paahdettuja pinjansiemeniä, hienonnettua ruohosipulia tai sileälehtistä persiljaa.
4 annosta
Valmistusaika 10 min
Maidoton, munaton, gluteeniton
Yhdessä annoksessa
energiaa 280 kcal
hiilihydraatteja 15 g
rasvaa 21 g
proteiinia 8 g
kuitua 5 g
suolaa 0,5 %