Etikkaliemeen säilötyt kasvikset sopivat hyvin jouluruokien joukkoon, sillä ne edistävät ruoansulatusta.

500 g kasviksia: esim. vihreitä papuja, porkkanoita, kirsikka-tomaatteja, kukkakaalia, pieniä herkkusieniä, tuoretta chiliä
liemi
4 dl vettä
1½ dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
1½ tl suolaa
10 kokonaista valkopippuria
2 valkosipulinkynsi
peukalonpään kokoinen pala
tuoretta inkivääriä

1. Puhdista ja perkaa kasvikset. Leikkaa kuoritut porkkanat pitkittäin paksuiksi suikaleiksi. Pistele tomaatit terävällä veitsenkärjellä, lohko kukkakaalit kauniiksi nupuiksi ja viipaloi herkkusienet. Kiehauta ainekset kukin laji erikseen lukuun ottamatta sieniä, tomaatteja ja chiliä, jotka käytetään tuoreina.

2. Lado käsitellyt kasvikset kerroksittain tai pitkittäin lasitölkkeihin.

3. Kiehauta etikkaliemen ainekset, inkivääri ja valkosipuli kuorittuna ja viipaloituna. Kaada liemi kuumana kasvisten päälle tölkkeihin.

4. Sulje ja jäähdytä pikkelssitölkit ja siirrä jääkaappiin. Pikkelssi on valmista parin viikon vetäytymisen jälkeen.

3 lasitölkillistä (á noin 3,3 dl)
Valmistusaika 30–40 min
Munaton, gluteeniton, maidoton

100 grammassa
• energiaa 160 kcal
• hiilihydraatteja 36 g
• rasvaa 1,15 g
• proteiinia 0,8 g
• kuitua 1 g
• suolaa 0,9 %