
Hunajainen mantelikakku on terveysherkkua!
KYMMENELLE
Yksi annos 390 kcal, laktoositon, munaton
TAIKINA
1 dl pullomargariinia
1 dl laktoositonta rasvatonta maitojuomaa
1 dl laktoositonta kevytkermaa
2 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia
4 1/2 dl tummia mannasuurimoita
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 1/2 dl ruokosokeria
KORISTELU
100 g kokonaisia manteleita
3/4 dl juoksevaa hunajaa
LISUKKEET
maustamatonta jogurttia (3 %)
tuoreita tai pakastettuja marjoja
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita margariini, maito, kerma ja jogurtti keskenään. Sekoita kaikki kuivat aineet ja yhdistä seokset, sekoita huolellisesti.
2. Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja koristele pinta kokonaisilla manteleilla. Paista uunissa noin 25 minuuttia.
3. Purista hunaja purkista ohuena nauhana kypsän jäähtyneen kakun päälle. Tarjoile marjojen ja maustamattoman jogurtin kanssa.
VINKKI
- Voit koristella kakun hunajan sijaan myös ruokosokeri- tai vaahterasiirapilla.
- Hunaja sisältää vähemmän energiaa kuin sokeri mutta on maultaan makeampaa. Leivonnassa sitä tarvitaan vain puolet sokerin määrästä.
- Marjat kestävät pakastimessa yhden satokauden ajan eli kesästä kesään, joten muista käyttää vitamiinipitoiset aarteesi ajoissa.
OIVALLUS
- Hunajassa on runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, orgaanisia happoja ja flavonoideja sekä kymmeniä eri sokerilaatuja. Se nostaa verensokeria tasaisemmin kuin tavallinen sokeri.
- Mantelit alentavat kolesterolia ja ne ovat hyvä kasviproteiinin lähde. Niiden sisältämien rasvojen yhdistelmä on terveydelle ihanteellinen.