Hunajainen mantelikakku on terveysherkkua!

KYMMENELLE

 Yksi annos 390 kcal, laktoositon, munaton

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

TAIKINA

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl pullomargariinia
1 dl laktoositonta rasvatonta maitojuomaa
1 dl laktoositonta kevytkermaa
2 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia
4 1/2 dl tummia mannasuurimoita
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 1/2 dl ruokosokeria

 KORISTELU

100 g kokonaisia manteleita
3/4 dl juoksevaa hunajaa

 LISUKKEET

maustamatonta jogurttia (3 %)
tuoreita tai pakastettuja marjoja

 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita margariini, maito, kerma ja jo­gurtti keskenään. Sekoita kaikki kuivat aineet ja yhdistä seokset, sekoita huolellisesti.

2. Kaada taikina voideltuun irto­pohjaiseen kakkuvuokaan ja koris­tele pinta kokonaisilla manteleilla. Paista uunissa noin 25 minuuttia.

3. Purista hunaja purkista ohuena nauhana kypsän jäähtyneen kakun päälle. Tarjoile marjojen ja maustamattoman jogurtin kanssa.

VINKKI

  • Voit koristella kakun hunajan sijaan myös ruokosokeri- tai vaahterasiirapilla.
  • Hunaja sisältää vähemmän energiaa kuin sokeri mutta on maultaan makeampaa. Leivonnassa sitä tarvitaan vain puolet sokerin määrästä.
  • Marjat kestävät pakastimessa yhden satokauden ajan eli kesästä kesään, joten muista käyttää vitamiinipitoiset aarteesi ajoissa.

 

OIVALLUS

  • Hunajassa on runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, orgaanisia happoja ja flavonoideja sekä kymmeniä eri sokerilaatuja. Se nostaa verensokeria tasaisemmin kuin tavallinen sokeri.
  • Mantelit alentavat kolesterolia ja ne ovat hyvä kasviproteiinin lähde. Niiden sisältämien rasvojen yhdistelmä on terveydelle ihanteellinen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla