
Ihanan jälkkärin voi pyöräyttää pakastemarjoistakin.
Kahdelle
Yksi annos 240 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton
3-4 dl marjoja (mustikoita, vadelmia, karviaisia ja mansikoita)
300 g pehmeää silkentofua
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1 välipalakeksi, jossa on kuivattua marjaa
2 tl juoksevaa hunajaa
1. Paloittele isot mansikat. Muut marjat saavat olla kokonaisia.
2. Vatkaa sähkövatkaimella silkentofu ja sokerit tasaiseksi.
3. Kaada kahteen lasiin vähän silkentofua, murustettua keksiä ja marjoja, jatka näin 2-3 kerrosta. Valuta pinnalle juoksevaa hunajaa.
VINKKEJÄ
• Annokset voi koristella limen raastetulla kuorella ja kookoshiutaleilla.
• Voit sekoittaa kaikki ainekset tehosekoittimessa ja jäädyttää seoksen jäätelökoneessa.
• Välipalakekseistä löytyy useita laktoosittomia ja munattomia vaihtoehtoja.
• Silkentofu on pehmeää soijajuustoa, joka on soijamaidosta juoksettamalla valmistettu. Tofu on luontaisesti gluteenitonta ja kolesterolitonta. Se sisältää runsaasti proteiinia, kalsiumia, rautaa ja sinkkiä.
• 70 grammaa hunajaa vastaa makeudeltaan 100 grammaa sokeria.